Vi är med och utvecklar elväg

Tillsammans med Örebro Län och vår kund Epiroc får vi, som enda transportör, vara med och utveckla en ny elväg för lastbilar.

Lastbil från Bring kör på landsväg i skogsmiljö

Denna elväg planeras att gå på E20-sträckan mellan Örebro och Hallsberg, en sträcka på 30 km, och byggstarten är beräknad till andra hälften av år 2020. Detta är ett pilotprojekt från Trafikverket med syfte att minska utsläppen från den tunga trafiken. Tanken är att de eldrivna lastbilarna ska få elen via en kontaktledningstråd ovanför fordonen, på samma sätt som tåg och spårvagnar. Lastbilarna ska ha både en elmotor och en förbränningsmotor, där den senare kan användas på de sträckor som det inte finns el på samt vid omkörningar där lastbilen tillfälligt måste byta spår.

– Bring visade sitt intresse tidigt i processen. Valet föll på oss då vi har en hög närvaro på den sträckan - vi kör den 21 gånger per dag! Att vi även har rätt inställning och kultur i Bring för den här typen av projekt gjorde valet enkelt, då vi har ett stort fokus på hållbarhetsarbete internt och konstant arbetar med att göra hela leveranskedjan grön, säger Johan Granath, Key Account Manager på Bring. 

Detta är ett exempel av många där Bring bidrar till branschöverskridande samarbeten. Vi fokuserar på att nå vårt miljömål - att endast använda fossilfria energikällor år 2025 och steg för steg växla om till att bli fossilfria.

Elväg_bild

 

Dela artikel