Älskade stad växer vidare till Oslo

Samlastningskonceptet Älskade stad har expanderat till Norge under namnet Elskede By. Den 8 april 2019 invigdes det nya samarbetet mellan Bring, Ragn-Sells, och KLP Eiendom som ska minska trafiken och skapa en bättre miljö i Oslo.

Bild som visar hur Älskade stad fungerar

Elskede by går ut på att fossilfria fordon transporterar paket och varor till kunder i stadens stadskärna och därefter tar med sig avfall ut igen. Konceptet har varit igång i Stockholm sedan januari 2017 i ett snarlikt upplägg och är på gång att starta även i Malmö innan sommaren. Målet med konceptet är mindre utsläpp, mindre buller, mindre trafik och bättre atmosfär.

Elskede by invigdes av Oslo kommuns byrådsleder Raymond Johansen och på plats var även representanter från Älskade stad för att gratulera till att man nu startat ett samarbete även i Oslo.

Elskede_by_02

- När vi vet att transportsektorn står för 55 procent av utsläppen är det väldigt glädjande att se att tre stora affärsaktörer arbetar tillsammans för att minska trafiken och bidra till renare luft i Oslo, säger Raymond Johansen.

Konceptet är i drift i Stockholm under namnet Älskade stad - med Bring och RagnSells som primärleverantörer tillsammans med Vasakronan och Stockholm stad.

Elskede by kommer att ha en gemensam samlastningscentral i Postens tidigare brevcentrum på Biskop Gunnerus gate, som nu ägs av KLP.

Läs mer om Älskade stad här: Älskade stad - Ett unikt samarbete som bidrar till mindre trafik och buller i city