Vårt hållbarhetsarbete

Vårt mål är att alla våra leveranser ska vara helt fossilfria år 2025. Men en helt grön leveranskedja skapas först när vi är många som hjälps åt.

Företag - boka en grön leverans

Vi ser alltid till att din leverans blir så hållbar som möjligt.

Kontakta oss här

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Våra leveranser blir allt grönare

Samtidigt som den nordiska näthandeln växer i ett rasande tempo, ställer mottagarna allt högre miljökrav på handeln. Det visar våra senaste konsumentundersökningar. Därför arbetar vi ständigt med att göra våra paketleveranser allt grönare.

Vi satsar på trådlösa elvägar

Tänk om du kunde ladda din elbil samtidigt som du kör. Gissa vad, det kan du, åtminstone inom en snar framtid. Vi är stolt delägare i detta gröna framtidsprojekt, som nu testas på olika håll i Norden.

Hur hållbara är våra leveranser?

I samband med ett webinar med Svensk Digital Handel pratade vi om våra hållbara leveranser och hur långt vi har kommit i vårt hållbarhetsarbete. På Bring arbetar vi ständigt med vår gröna omställning och just hållbarhet är en viktig grundsten för oss.

Vad betyder egentligen gröna leveranser?

Här berättar vår hållbarhetschef Catherine Löfquist om det, och om några av våra spännande miljöprojekt som är på gång.

Nya elbilar till terminalen i Stockholm

I mars 2021 välkomnade vi ett nytt tillskott av elbilar till vår fordonsflotta på terminalen i Västberga, Stockholm. Med dessa kan vi nu täcka hela Stockholms stad med våra utsläppsfria hemleveranser av paket.

Helt fossilfria i storstäderna

Alla våra bud, paket- och hemleveranser i Stockholm, Göteborg och Malmö är helt fossilfria. Leveranserna körs på el, biogas och hydrerad vegetabilisk olja (HVO). Dessutom kör vi fossilfritt i ytterligare 342 orter.

Vi investerar vidare i hållbara transportlösningar

När det kommer till gröna satsningar är det viktigt att våga testa nytt. Därför ingår vi ett nytt samarbete med företaget Volta Trucks för att utveckla nya ellastbilar för en fossilfri paketdistribution i stadskärnorna på de nordiska marknaderna.

Informerar om gröna leveranser

Via vårt digitala gränssnitt får mottagarna information om vilken typ av miljöfordon som deras bud- eller hemleverans körs med.

Vi är alla ansvariga för vår miljö och framtid

Under flera års tid har vi på Bring jobbat för att minska vår miljö- och klimatpåverkan.

Fossilfritt i Linköping

Målmedvetet arbete har gjort att Linköping lyckats ställa om hela sin fordonsflotta.

Vi är med och utvecklar elväg

Tillsammans med Örebro Län och vår kund Epiroc får vi, som enda transportör, vara med och utveckla en ny elväg för lastbilar.

Miljöretur - Vi tar med och återvinner det gamla

Vi levererar varan, packar upp, monterar – och ser till att den gamla återvinns. Med vår leveranstjänst Miljöretur blir köpet av tunga varor både smidigt och hållbart. – Konsumenter kräver denna service idag, säger Melker Camnerin, tjänsteutvecklare för konsument- och hemleveranser.

Utbildning i hjärt- och lungräddning med Röda Korset

Sedan 2018 är vi beredskapspartner till Röda Korset, ett viktigt samhällsuppdrag som vi är mycket stolta över. Som en del av detta samarbete besöker Röda Korsets medarbetare våra arbetsplatser och utbildar vår personal i hjärt- och lungräddning (HLR).

Bring är beredskapspartner till Röda Korset

Svenska Röda Korset har ett mandat från Sveriges regering att organisera det civila samhället för att öka beredskapen i landet. Sedan 2018 är Bring beredskapspartner till svenska Röda Korset och hjälper på så sätt till att öka den civila beredskapen när samhällets resurser inte räcker till och behöver förstärkas.

Vi producerar vår egna el med solcellspaneler

924 solcellspaneler tar plats på terminalen i Göteborg.

Bring och Biltema på samma tåg

Från slutet av maj 2018 började det fullpackade tåget från Biltemas stora lager i Halmstad köra till varuhus i Norge, där vi står för transporten.

Ny Göteborgsterminal minskar energiförbrukningen rejält

Genom att successivt flytta tre kontor till det nybyggda logistikcentret utanför Mölnlycke minskar vi vår energiförbrukning med 50%.

10 tips för att minska ditt matsvinn

Genom att minska ditt matsvinn sparar du både på miljön och din ekonomi.

10 tips för en hållbar transportupphandling

Vad är viktigt att tänka på när du vill göra en hållbar transportupphandling?

Hur gör du en hållbar transportupphandling?

Vi har satt ihop en guide med tio tips för att göra det enklare för dig.

Ladda ned tipsen nu