Tillsammans gör vi leveransen grönare

Vårt mål är att alla våra leveranser ska vara helt fossilfria år 2025. Men en helt grön leveranskedja skapas först när vi är många som hjälps åt. Företag - kontakta oss så gör vi din leverans grönare.

Kontakta oss

Hållbarhetsarbete

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Vi elektrifierar vår linjetrafik i samarbete med Einride

Vi blir de första i Sverige med att ställa om till el i linjetrafik. Omställningen väntas minska koldioxidutsläppen med 78 procent jämfört med att köra samma sträcka med HVO.

Hur hållbara är våra leveranser?

Vi arbetar ständigt med vår gröna omställning. Läs om våra hållbara leveranser och hur långt vi har kommit i vårt hållbarhetsarbete.

Vi blir delägare i trådlösa elvägar

Tänk om du kunde ladda din elbil samtidigt som du kör. Gissa vad, det kan du, åtminstone inom en snar framtid. Vi går nu in som stolt delägare i detta gröna framtidsprojekt.

Våra leveranser blir allt grönare

Samtidigt som den nordiska näthandeln växer i ett rasande tempo, ställer mottagarna allt högre miljökrav på handeln. Det visar våra senaste konsumentundersökningar. Därför arbetar vi ständigt med att göra våra paketleveranser allt grönare.

Nya elbilar till vår terminal i Stockholm

Förra veckan välkomnade vi ett nytt tillskott av elbilar till vår fordonsflotta på terminalen i Västberga, Stockholm. Med dessa kan vi nu täcka hela Stockholms stad med våra utsläppsfria hemleveranser av paket.

Nu är vi helt fossilfria i storstäderna

Nu är alla våra bud, paket- och hemleveranser i Stockholm, Göteborg och Malmö helt fossilfria. Leveranserna körs på el, biogas och hydrerad vegetabilisk olja (HVO). Dessutom kör vi fossilfritt i ytterligare 342 orter.

Vi investerar vidare i hållbara transportlösningar

När det kommer till gröna satsningar är det viktigt att våga testa nytt. Därför ingår vi ett nytt samarbete med företaget Volta Trucks för att utveckla nya ellastbilar för en fossilfri paketdistribution i stadskärnorna på de nordiska marknaderna.

Vi informerar mottagarna om våra gröna leveranser

Via vårt digitala gränssnitt får mottagarna information om vilken typ av miljöfordon som deras bud- eller hemleverans körs med.

Vi är alla ansvariga för vår miljö och framtid

Under flera års tid har vi på Bring jobbat för att minska vår miljö- och klimatpåverkan.

100% fossilfritt i Linköping

Målmedvetet arbete har gjort att Linköping lyckats ställa om hela sin fordonsflotta.

Våra miljömål

Som en stor logistikaktör i Norden är det viktigt att ta ansvar och att arbeta aktivt med åtgärder som reducerar miljöpåverkan. Utifrån miljövisionen att bli bäst på hållbart värdeskapande försöker vi därför ständigt hitta nya sätt att förbättra vår miljöprestanda på.

Vi är med och utvecklar elväg

Tillsammans med Örebro Län och vår kund Epiroc får vi, som enda transportör, vara med och utveckla en ny elväg för lastbilar.

Vi satsar på fler fossilfria fordon

Som en del i vår gröna omställning har vi valt att investera i det svenska cleantech-företaget Inzile. Företaget, som producerar eldrivna lätta lastbilar, blir därmed en viktig pusselbit i arbetet för att nå vårt hållbarhetsmål: Att bara använda förnybar energi för våra byggnader och fordon senast år 2025.

Utbildning i hjärt- och lungräddning med Röda Korset

Sedan 2018 är vi beredskapspartner till Röda Korset, ett viktigt samhällsuppdrag som vi är mycket stolta över. Som en del av detta samarbete besöker Röda Korsets medarbetare våra arbetsplatser och utbildar vår personal i hjärt- och lungräddning (HLR).

Samarbetet med Röda Korset vinner pris

Vårt samarbete med Röda Korset vad gäller nationell beredskap har vunnit kategorin Företagssamarbete i tävlingen Årets Insamlare.

Miljöretur - Tar med och återvinner det gamla när konsumenter köper nytt

Vi levererar varan, packar upp, monterar – och ser till att den gamla återvinns. Med vår leveranstjänst Miljöretur blir köpet av tunga varor både smidigt och hållbart. – Konsumenter kräver denna service idag, säger Melker Camnerin, tjänsteutvecklare för konsument- och hemleveranser.

Bring är beredskapspartner till Röda Korset

Svenska Röda Korset har ett mandat från Sveriges regering att organisera det civila samhället för att öka beredskapen i landet. Sedan 2018 är Bring beredskapspartner till svenska Röda Korset och hjälper på så sätt till att öka den civila beredskapen när samhällets resurser inte räcker till och behöver förstärkas.

På klimatscen med regeringen

Bring var som enda företag inbjuden att vara på scen i debatt när Sveriges regering tog emot Klimatpolitiska rådets rapport den 22 mars 2019.

Vår första vätgasdrivna lastbil

Som ett led i den gröna omställningen har vi nu beställt en vätgas-elektrisk lastbil som är specialdesignad för europeiska vägar och förhållanden.

Framtiden ställer krav på nya leveranslösningar

E-handeln ökar och allt fler vill ha sina paket hemlevererade. Samtidigt trängs allt fler bilar i städerna – med ökade utsläpp, trängsel och buller som följd. Hur ska ekvationen kunna lösas i framtiden?

Sista milen av leveransen - helt utan utsläpp

Noll utsläpp och bättre framkomlighet när cargocyklar och elbilar tar över sista delen i leveranskedjan.

Egen el med solcellspaneler

924 solcellspaneler tar plats på terminalen i Göteborg.

Vad betyder egentligen gröna leveranser?

Här berättar vår hållbarhetschef Catherine Löfquist om det, och om några av våra spännande miljöprojekt som är på gång.

Bring och Biltema på samma tåg

Från slutet av maj 2018 började det fullpackade tåget från Biltemas stora lager i Halmstad köra till varuhus i Norge, där vi står för transporten.

Ny Göteborgsterminal minskar energiförbrukningen rejält

Genom att successivt flytta tre kontor till det nybyggda logistikcentret utanför Mölnlycke minskar vi vår energiförbrukning med 50%.

10 tips för att minska ditt matsvinn

Genom att minska ditt matsvinn sparar du både på miljön och din ekonomi.

Visa merVisa mindre

Företag - boka en grön leverans

Oavsett om du skickar paket till privatperson eller företag, så ser vi till att din leverans blir så hållbar som möjligt, även när det måste gå undan.

Paket till privatpersoner

Leverans till utlämningsställe eller hemleverans

Paket till företag

Leverans av paket eller pall till andra företag

Expressbud

Leverans dörr till dörr samma dag

Andra tjänster

Läs mer om våra olika typer av tjänster och leveranser

Visa merVisa mindre

Söker ditt företag en hållbar transportpartner?

Det är mycket att tänka på om ekonomi och miljömål ska gå ihop.

För att förenkla har vi satt ihop en guide med tio tips på hur du skapar
ett klimat- och kostnadseffektivt transportsamarbete.