Nya elladdpunkter

Vi satsar stort på eldrift och installerar 58 nya elladdpunkter

Vi installerar nu 58 nya laddpunkter på våra terminaler för våra elbilar. Den nya investeringen innebär att fler leveranser i och mellan Stockholm, Göteborg, Malmö och Jönköping kommer att genomföras med eldrivna fordon.

Bringbil laddas på terminal
Publicerad 2022-02-28 Senast uppdaterad 2024-03-07
Written by Nina Danielson-Kienast

Installationen av de nya laddpunkterna ska påskynda vår planerade omställning till elfordon och är en del i vår ambition om att bli elektriska på paketleveranser med lätt lastbil i hela Sverige under 2027. Genom att installera de nya laddpunkterna räknar vi med att spara tusentals ton koldioxid per år.

Totalt handlar det om 58 laddpunkter varav 12 av dessa är snabbladdare. Laddstationerna beräknas vara på plats senare i sommar och möjliggörs bland annat av ett bidrag från Klimatklivet.

Vi kan inte vänta på att publik laddning ska bli redo att möta alla våra behov. Vi måste ställa om våra fordon nu, så därför måste vi själva sätta upp laddinfrastruktur för att kunna ladda våra elbilar. När vi adderar de nya laddpunkterna säkerställer vi att vi kan ladda totalt 102 fordon samtidigt - och totalt upp till 400 bilar per dygn.

Catherine Löfquist, hållbarhetschef på Bring

elladdning_på_terminalen
Senast 2025 ska vi vara 100 procent fossilfria i hela Sverige. Ett av stegen är omställning till elfordon.

Tidigare har vi berättat om att vi i ett samarbete med Einride snart kommer att börja köra vissa linjetrafiksträckor med tunga ellastbilar. En förutsättning för att den satsningen ska lyckas är att fordonen har tillgång till snabb och tillgänglig laddning.

– De här ellastbilarna har så stora batterier att det är en förutsättning för driften att kunna ladda dem med rejäl effekt på ett förutsägbart sätt. Vi investerar ju nu i ett antal 150 kilowatt snabbladdare på tre olika terminaler, och säkrar därmed att vi vet på vilket sätt och när fordonen kommer att ladda, vilket underlättar planeringen av logistikflödet, säger Catherine Löfquist.

Installeringen av våra nya elladdpunkter sker tack vare ett stort avtal med laddoperatören Eways, som levererar en helhetslösning med nyckelfärdig installation av smarta laddstationer som är uppkopplade till Eways molntjänst.

Dela artikel