Röda Korsets kurser

Stå bättre rustad i kriser: Gratis webbkurser som räddar liv

Under oktober sätter Bring fokus på utbildning inom säkerhet och beredskap – inte bara internt, utan även för dig och samhället i stort. Tillsammans med Röda Korset uppmärksammar vi medarbetare och andra individer hur viktigt det är att vara rustad, ifall oväntade händelser och kriser slår till.

HLR-kurs med instruktör

Eftersom vi på Bring hanterar mängder av gods och möter tusentals människor dagligen, vet vi hur viktigt det är att vara förberedd på alla möjliga situationer. Ofta kan vi vara de första på plats vid en händelse, och därför är det viktigt att då veta hur man ska agera. Oktober är Brings säkerhets- och beredskapsmånad, där vi uppmärksammar hur man som individ kan förbereda sig inför kriser och oväntade händelser. Tillsammans med vår nationella beredskapspartner Röda Korset ordnas ett flertal aktiviteter under månaden. Till exempel har anställda på Bring kunnat gå på kurs i hjärt- och lungräddning.

Förbered dig för det oväntade med Bring och Röda Korset: Gratis webbkurser som räddar liv

Men vi vill också uppmärksamma dig om att Röda Korset har olika webbkurser, som vem som helst kan delta i. Kurserna är utformade för att ge dig kunskap som kan vara ovärderlig när krisen slår till. Fokus ligger bland annat på livräddning och krisstöd. Målet är att lära dig hur du kan hjälpa nära och kära och dina medmänniskor, om något olyckligt skulle hända.

Lisa Nordin, HR-chef för Bring Shelfless Nordic och ledare för vårt samarbete med Röda Korset, understryker vikten av att företag som Bring har en betydande roll i samhället: ”Vi vill inte bara vara en resurs för företaget utan också för dig som individ, så att du är väl förberedd för oväntade situationer”.

Här hittar du Röda Korsets webbutbildningar

Dela artikel