Helt fossilfria i storstäderna

Helt fossilfria i storstäderna

Alla våra bud, paket- och hemleveranser i Stockholm, Göteborg och Malmö är helt fossilfria. Leveranserna körs på el, biogas och hydrerad vegetabilisk olja (HVO). Dessutom kör vi fossilfritt i ytterligare 342 orter.

Fossilfri budbil
Publicerad 2020-08-31 Senast uppdaterad 2023-07-31

Vårt övergripande miljömål är att alla våra leveranser ska vara fossilfria år 2025. I Sverige är man redan på god väg. Alla bud- och hemleveranser körs fossilfritt med HVO, biogas, el eller via cykel från våra terminaler i Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Detta är ytterligare ett steg i rätt riktning för oss. Samtidigt som vi närmar oss våra interna miljömål och bidrar till att skapa en bättre miljö i våra storstäder fortsätter vi att möta de viktiga och allt högre miljökrav som ställs av dagens kunder och konsumenter, säger Catherine Löfquist, hållbarhetschef på Bring.

Catherine Löfquist
Catherine Löfquist

Leveranserna når mottagarna lika snabbt som tidigare, den enda skillnaden är att de nu blir fossilfria och därmed belastar miljön mindre. Vi har under många år arbetat med olika åtgärder för att minska belastningen på miljön och har sedan år 2008 lyckats sänka våra koldioxidutsläpp med 50%.

– Vi verkar i en bransch som är en del av det stora problemet, men det innebär också att vi kan vara en del av lösningen. Genom att våga utmana oss själva, vara öppna för ny teknik, nya lösningar och samtidigt driva på våra kunder att ställa högre krav är vi övertygande om att vi kan få en mer hållbar leveranskedja. Tillsammans med våra kunder och mottagare kan vi skapa leveranser med mindre miljöpåverkan, säger Catherine.

Dela artikel