Artiklar

Här kan du läsa mer om vårt arbete inom miljö- och klimat, våra satsningar och investeringar i framtidsprojekt och få tips om hur du kan handla mer hållbart på nätet.

Din ultimata guide vid oväntade händelser

Vet du vad du ska göra om någon del av samhället kraschar? Vi delar med oss av användbara tips för att du ska kunna förbereda dig hemma och tänka kring olika händelser. Ta del av vår beredskapsguide och gör dig redo för det oväntade.

Så fixar du vinterns ekonomiska utmaningar

Efter jul och nyår är plånboken tunn, och vi står inför den långa, ekonomiskt utmanande januari. Men det finns knep för att navigera genom denna ekonomiska period!

En stressfri jul

Julen är en magisk tid, fylld med glädje och gemenskap. Men förberedelserna inför högtiden kan ofta upplevas som en berg-och-dalbana av utmaningar och stress. Men ta det lugnt, vi är redo med våra tips, för att göra julen mer chill och njutbar för dig!

Tips för en budgetvänlig jul i tuffa tider

Årets julfirande närmar sig och många känner av pressen av att få både tid och ekonomin att gå ihop. Men att skapa en minnesvärd och festlig jul behöver inte betyda att du slår hål på din budget.

Stå bättre rustad i kriser: Gratis webbkurser som räddar liv

Tillsammans med Röda Korset uppmärksammar vi medarbetare och andra individer hur viktigt det är att vara rustad, ifall oväntade händelser och kriser slår till.

Vi lyfter begagnathandeln med hjälp av paketboxar

Genom vår satsning hoppas vi locka en bred publik till secondhand-shopping och samtidigt främja hållbara konsumtionsvanor inom den cirkulära ekonomin.

Fem anledningar att välja hemleverans när du handlar på nätet

Att handla på nätet har aldrig varit enklare och det finns flera fördelar med att välja hemleverans, framför att ge sig ut i butiker. Vi tipsar dig om de fem mest självklara!

Hur returnerar jag ett paket?

Du vet när du har köpt något online och sen ångrar dig? No stress, no drama, vi guidar dig genom våra olika returalternativ!

På fossilfritt drivmedel till 6 miljoner svenskar

Bränslepriserna skenar men vår omställning till fossilfritt fortsätter. Att vi nu levererar med HVO till 6,1 miljoner svenskar är en stark prestation, anser hållbarhetschef Catherine Löfquist.

Glöm allt du lärt dig om nätbedrägerier – dessa metoder gäller nu

Det räcker inte längre att vara uppmärksam på språket och avsändarens e-post för att upptäcka nätbedrägerier. Kolla här vad du bör se upp med, för att undvika att hamna i bedrägerifällan.

Shoppa smart från utlandet

Är du osäker på hur mycket din vara kommer att kosta i tull och skatt när du handlar online från utlandet? Här ger vi dig svaren på några av de viktigaste sakerna du bör veta innan du handlar på nätet från utländska butiker.

Så får du dina paket enkelt levererade

Hur skulle du helst vilja få dina paket som du har beställt på nätet? Vill du ha dem levererade till din dörr eller hämta dem själv i en av våra paketboxar? Här får du några smarta tips som guidar dig rätt i djungeln av leveranssätt.

Hur gör vi julen mer klimatvänlig?

Under juletider kan det ibland vara svårt att frossa i festligheter och samtidigt tänka hållbart. Balansgången är inte enkel. Men det går att göra medvetna gröna val.

Vi investerar i drönarbolaget Aviant

Bring och moderbolaget Posten i Norge investerar i drönarstartupbolaget Aviant. Ambitionen är att snabbt kunna komma igång med drönarleveranser när förutsättningarna och regelverk är på plats.

Hur shoppar vi i en orolig tid?

En undersökning som IPSOS genomfört på uppdrag av Bring Research tar tempen på hur svenskarna resonerar kring sina shoppingvanor i en orolig ekonomi.

Så undviker du att bli lurad på nätet

Försök till bedrägerier på nätet är tyvärr något de flesta av oss har upplevt i form av falska e-postmeddelanden och sms. Vi har samlat några tips om hur du kan undvika att bli lurad.

Vi satsar stort på cirkulär shopping

Som en del av Posten Norge-koncernen kliver vi in som investerare i den norska second hand-plattformen Tise. Detta blir ett första steg i vår satsning på tjänster inom återbruk och cirkulär ekonomi.

Nu rullar vi på fossilfritt drivmedel på 479 orter

Nu erbjuder Bring fossilfria leveranser på 479 orter - en ökning med 134 nya orter sedan förra året. Det betyder att fler än fem miljoner svenskar nu kan få fossilfri leverans.

Teknikforskning gör Bring redo för framtiden

Bring och moderbolaget Posten Norge rustar för framtiden. På avdelningen Framtidsteknologi, på huvudkontoret i Oslo, utforskas ett antal teknologier som kan spela en viktig roll för framtidens leveranser och vidareutvecklingen av Bring.

Brings moderbolag med på klimatlista

Financial Times och analysföretaget Statista rapporten "Europe's Climate Leaders" har listat de 400 företag som de anser vara europeiska klimatledare. I år är Posten Norge, Brings moderbolag, med på listan.

Allt du inte visste att du ville veta om HVO

Bring benar ut, svarar och förklarar vad HVO är och vad fossilfritt drivmedel innebär.

Bli en miljöhjälte – säg nej till onödiga returer!

Returleveranser har blivit en av vår tids största miljöbovar. Men kan vi påverka, dra ner på våra returer och på så vis också bidra till en bättre värld?

Vi installerar 58 nya elladdpunkter

Vi satsar stor och installerar nu nya laddpunkter på våra terminaler för våra elbilar. Den nya investeringen innebär att fler leveranser i och mellan Stockholm, Göteborg, Malmö och Jönköping kommer att genomföras med eldrivna fordon.

Våra ospännande men sjukt viktiga leveranser

Vi jobbar ständigt med att förbättra och utöka våra leveranser till att bli så hållbara som möjligt och inte sätta alltför stora avtryck på vår planet. Men vad betyder det konkret? Är detta bara en samling fint paketerade ord, eller vad är det vi faktiskt gör?

Hur ser framtidens leveranser ut?

I takt med den snabba utvecklingen vi ser inom teknik och digitalisering ökar också e-handeln. Antalet paket som beställs på nätet ligger i en ständigt uppåtgående kurva och vi behöver finna nya lösningar för att kunna leverera så snabbt, effektivt och hållbart som möjligt. Men hur?

Vår linjetrafik elektrifieras i samarbete med Einride

Vi ingår stort samarbete med techbolaget Einride och blir de första i Sverige med att ställa om till el i linjetrafik. Omställningen väntas minska koldioxidutsläppen med 78 procent jämfört med att köra samma sträcka med HVO.

Fem smarta onlineköp för en enklare vardag

Det mer vanligt att vi handlar dagliga förbrukningsvaror på nätet. Det går snabbt, är smidigt och enkelt och i många avseenden ett bra miljöalternativ. Här följer tips på hur du gör vardagen enklare och grönare med smarta onlineköp. Samtidigt får du tid över till viktigare saker.

Handla hållbart på nätet – går det?

Det ställs allt tydligare krav på hållbara lösningar inom e-handel och logistik. Vi levererar dina paket hem till dig med så lite klimatpåverkan som möjligt och har ambitiösa mål för framtiden. Men för att onlineshopping ska anses vara hållbart i alla led, behöver även du som nätkund göra medvetna val.

Fossilfritt drivmedel i storstäderna

Nu körs alla våra bud, paket- och hemleveranser i Stockholm, Göteborg och Malmö helt på fossilfritt drivmedel. Leveranserna körs på el, biogas och hydrerad vegetabilisk olja (HVO). Dessutom kör vi på fossilfritt drivmedel i ytterligare 342 orter.

Vi blir delägare i trådlösa elvägar

Tänk om du kunde ladda din elbil samtidigt som du kör. Gissa vad, det kan du, åtminstone inom en snar framtid. Vi går nu in som stolt delägare i Elonroad. Läs mer här om detta gröna framtidsprojekt.

Hemmagjord el

924 solcellspaneler tar plats på terminalen i Göteborg. Under sommarmånaderna producerar solpanelerna mer än tillräckligt för att förse hela vår tempererade del med kyla. Läs mer om vår terminal i Göteborg här.

Vårt prisbelönta samarbete Älskade stad

Som ett led i att våga tänka annorlunda och flexibelt har vi inlett ett samlastningssamarbete med målet att minska vår miljöpåverkan vid våra leveranser. Läs mer här om Älskade stad.