Välkommen till Paketguiden

Hjälper dig med hur du packar och emballerar smart, säkert och kostnadseffektivt

För att dina varor ska komma fram oskadade är det viktigt att du packar och emballerar på rätt sätt. Alla paket sorteras med maskin på ett band och transporteras med tåg, flyg, bil eller cykel. De lastas tillsammans med andra varor av varierande form, dimensioner och vikt. Dina paket och varor måste därför packas så att de tål tryck, chock och rörelse.

Om en olycka skulle inträffa är det en förutsättning att varorna är korrekt förpackade och emballerade för att du ska få ersättning för varor som skadas under transporten.

Få tips om hur du packar, skyddar och skickar dina varor på bästa sätt

I vår Börja att skicka-guide får du vägledning om vad du som logistikköpare ska tänka på. Den visar hur du beräknar storlek och vikt på ditt paket så att du kan få fram rätt pris. Du får också råd om vilken typ av emballage som passar bäst för olika typer av innehåll. Du kan ladda ner den som en pdf och ta den till teamet på lagret!

Skicka smartare!

Börja att skicka - vägledningen för dig som skickar paket och pallar

Ladda ner vår guide

En bra leveransupplevelse innebär mottagning av varor i gott skick

Läs dessa artiklar om hur du ska packa när du skickar paket, så att du kan undvika många av de vanligaste misstagen. Genom att packa dina varor korrekt kan du spara utrymme och därmed få en lägre leveranskostnad.

Dina kunder förväntar sig att varorna som de har beställt kommer fram i gott skick. Det ger också ett bättre helhetsintryck av ditt företag om varorna är bra förpackade i lådan när de får sitt paket. Här finns det både pengar, tid och frustration att spara. Och du kan även få mer nöjda och lojala kunder.