Bring investerar i drönarbolaget Aviant

Vi investerar i drönarbolaget Aviant

Bring och moderbolaget Posten i Norge investerar i drönarstartupbolaget Aviant. Ambitionen är att snabbt kunna komma igång med drönarleveranser när förutsättningarna och regelverk är på plats.

Drönare profilerad med Bring-logga står startklar på marken.
Publicerad 2022-11-17
Written by Nina Danielson-Kienast

Ett första testprojekt med drönare har redan genomförts. Från norska Snåsa till Namsos har Bring och Aviant kört drönare med vattenprover. Nu väljer vi att investera i bolaget.

Bring tillsammans med Posten Norge har länge legat i framkant när det gäller att ta i bruk ny teknologi och effektivisera leveranser. Investeringen i Aviant ger oss en stor insikt och kunskap i hur vi kan använda ny teknik för snabba leveranser framöver. Samtidigt kan vi bidra med värdefull logistikerfarenhet till Aviants fortsatta utveckling.

Anett Berger Sørli, investment director på Bring Ventures.


Inom Bring och Posten i Norge finns en stark tro på att drönare kan spela en viktig roll i framtidens snabba leveranser. När de tekniska och juridiska förutsättningarna finns på plats vill vi vara startklara för leveranser.

- Transport måste alltid tänkas på som ett samspel av olika transportmedel. Drönare är väldigt effektiva för transport av varor som inte väger så mycket, men de är långt ifrån lösningen på alla transportbehov. Genom att kroka arm med de bästa i Norden på transport öppnas möjligheten att lösa transportproblem genom samspel mellan drönare och annan traditionell transport. Vi har fått ett väldigt bra intryck av Bring och Posten Norge genom vårt samarbetsprojekt i norska Namsos. Vi är därför riktigt nöjda med att ha med Bring och Posten i den här investeringsrundan, säger Lars Erik Matsson Fagernæs, VD på Aviant.

Dela artikel