Etikettfri leverans- och returlösning

Skicka paket utan transportetikett

Gör din leverans- och returlösning enklare, tidsbesparande och mer hållbar både för dig och dina kunder genom att använda paketkoder.

En kvinna står lutad över ett bord och skriver på ett paket.
Publicerad 2022-02-23

Du känner säkert igen besväret med att skriva ut och skicka transportetiketter – dina kunder gör det garanterat! Skicka i stället dina paket utan att behöva skriva ut en enda transportetikett med vår etikettfria leverans- och returlösning.  

Det betyder att du inte längre behöver skriva ut transport- och returetiketter, utan i stället skriver en paketkod på paketet och skickar det med oss. Det gör det både enklare och mer tidsbesparande när du ska skicka paket, samtidigt som du sparar transportetiketter.

Det ska vara enkelt, effektivt och mer hållbart för både nätbutiker och mottagare att skicka och returnera paket.

Jens Lauge, affärsutvecklare i Division E-handel och Logistik på Bring

- Vi ser ofta hur returdelen skapar utmaningar för både nätbutik och mottagare. Genom att använda en paketkod behöver varken nätbutiken eller mottagaren en skrivare, säger Jens.

Så skickar och returnerar man med en paketkod i och till Sverige

  • paket får väga upp till 20 kg 
  • paketkoden beställs enkelt via vårt API, på sikt kommer det bli tillgängligt via vår självbetjäningslösning Mybring
  • vid retur skickas paketkoden direkt till avsändaren 
  • avsändaren behöver bara skriva paketkoden på paketet och lämna in det till ett Bring-ombud - till en början kan man lämna in paket med paketkoder hos ombud i Göteborg och Malmö
  • elektroniskt kvitto tas emot vid inleverans hos ombudet
  • paketet kan spåras på bring.se/spara-en-sandning.
En kvinna skriver en paketkod på ett paket.

Grönare returlösning  

I dag skickar nätbutikerna med en returetikett i ungefär hälften av fallen när de skickar paket till kunder, men vad händer egentligen med de returetiketter som inte används?  Med paketkoder sparar du papperet till transportetiketten, samtidigt som du ger dina kunder en bättre och mer hållbar köpupplevelse.  

– Transport är helt klart en belastning för miljön, men även något som vi, nätbutiker och kunder kan bidra till att minska tillsammans. Med paketkoder blir det enklare för kunderna att returnera. Det är dock en balansgång mellan att skapa en enklare lösning och samtidigt inte uppmana till retur. Därför ska det också vara enkelt och transparent för både mottagaren och nätbutiken att se hur de kan göra ett grönare val och värna om miljön, säger Jacob Aagaard, försäljningsdirektör på Bring.

Vill du veta mer om vår etikettfria leverans- och returlösning?

Kontakta oss, vi kan hjälpa dig!

Dela artikel