Vårt hållbarhetsarbete

Vårt mål är att samtliga av våra leveranser ska köras på fossilfria drivmedel år 2025. Men en leveranskedja med så liten klimatpåverkan som möjligt, skapas först när vi är många som hjälps åt.

Företag - boka en leverans med oss

Vi ser alltid till att din leverans blir så hållbar som möjligt.

Kontakta oss här

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Klimat- och miljörapporter i Mybring

Som kund hos Bring kan du hämta ut klimat- och miljörapporter via vår självbetjäningslösning Mybring. Rapporterna ger dig en överblick av vad dina sändningar har gjort för klimatavtryck. På så sätt kan du enkelt hämta data till dina kunder om de efterfrågar detta, för intern ISO-rapportering, se vart i ditt logistikflöde du bör välja mer hållbara lösningar och om dina åtgärder faktiskt ger någon effekt.

Typ av fordon för leveransen

Via vårt digitala gränssnitt får mottagarna information om vilken typ av fordon som deras bud- eller hemleverans körs med.

Våra leveranser tar mer hänsyn till miljön

Samtidigt som den nordiska e-handeln växer i ett rasande tempo, ställer mottagarna allt högre miljökrav på handeln. Det visar våra konsumentundersökningar. Därför arbetar vi kontinuerligt med att våra leveranser av paket ska ta mer och mer hänsyn till miljön.

Vi satsar på trådlösa elvägar

Tänk om du kunde ladda din elbil samtidigt som du kör. Gissa vad, det kan du, åtminstone inom en snar framtid. Vi är stolt delägare i detta gröna framtidsprojekt, som nu testas på olika håll i Norden.

Vad betyder egentligen leveranser med mindre miljöpåverkan?

Här berättar vår hållbarhetschef Catherine Löfquist om det, och om några av våra spännande miljöprojekt som är på gång.

Helt fossilfria i storstäderna

Alla våra bud, paket- och hemleveranser i Stockholm, Göteborg och Malmö är helt fossilfria. Leveranserna körs på el, biogas och hydrerad vegetabilisk olja (HVO). Dessutom kör vi fossilfritt i ytterligare 342 orter.

Vi investerar vidare i hållbara transportlösningar

När det kommer till satsningar med hänsyn till miljön är det viktigt att våga testa nytt. Därför ingår vi ett nytt samarbete med företaget Volta Trucks för att utveckla nya ellastbilar för en fossilfri paketdistribution i stadskärnorna på de nordiska marknaderna.

Vi är alla ansvariga för vår miljö och framtid

Under flera års tid har vi på Bring jobbat för att minska vår miljö- och klimatpåverkan.

Miljöretur - Vi tar med och återvinner det gamla

Vi levererar varan, packar upp, monterar – och ser till att den gamla återvinns. Med vår leveranstjänst Miljöretur blir köpet av tunga varor både smidigt och hållbart. – Konsumenter kräver denna service idag, säger Melker Camnerin, tjänsteutvecklare för konsument- och hemleveranser.

Vi producerar vår egna el med solcellspaneler

924 solcellspaneler tar plats på terminalen i Göteborg.

Bästa tips för en hållbar transportupphandling

Vad är viktigt att tänka på när du vill göra en hållbar transportupphandling?

Hur gör du en hållbar transportupphandling?

Vi har satt ihop en guide med tio tips för att göra det enklare för dig.

Ta del av tipsen nu