Vårt hållbarhetsarbete

Idag levererar vi med fossilfritt drivmedel till 6 miljoner svenskar, och vi har som mål att bli helt elektriska på paketleveranser med lätt lastbil i hela Sverige under 2027. Men en leveranskedja med så liten klimatpåverkan som möjligt skapas först när vi är många som hjälps åt.

Senaste nytt

Vägen framåt på fossilfritt drivmedel

På Bring har vi haft en enorm tillväxt de senaste åren, samtidigt som vi har arbetat väldigt målinriktat med vårt klimatarbete.

Klimat- och miljömål

Våra miljömål i Sverige

Vårt övergripande miljömål är att bli helt elektriska på paketleveranser med lätt lastbil i hela Sverige under 2027.

En fordonsflotta på fossilfria drivmedel

Nya elladdpunkter

Vi installerar nu 58 nya laddpunkter på våra terminaler för våra elbilar. Den nya investeringen innebär att fler leveranser i och mellan Stockholm, Göteborg, Malmö och Jönköping kommer att genomföras med eldrivna fordon.

På fossilfritt drivmedel till 6 miljoner svenskar

Bränslepriserna skenar men vår omställning till fossilfritt fortsätter. Att vi nu levererar med HVO till 6 miljoner svenskar är en stark prestation, anser hållbarhetschef Catherine Löfquist.

Vi elektrifierar vår linjetrafik i samarbete med Einride

Vi ingår stort samarbete med techbolaget Einride och blir bland de första i Sverige med att ställa om till el i linjetrafik. Omställningen väntas minska koldioxidutsläppen med 78 procent jämfört med att köra samma sträcka med HVO.

Typ av fordon för leveransen

Via vårt digitala gränssnitt får mottagarna information om vilken typ av fordon som deras bud- eller hemleverans körs med.

Fossilfria på 479 orter

Nu erbjuder vi fossilfria leveranser på 479 orter - en ökning med 134 nya orter sedan förra året. Det betyder att fler än fem miljoner svenskar nu kan få fossilfri leverans.

Våra leveranser tar mer hänsyn till miljön

Allt fler konsumenter handlar idag på nätet. Detta gör att det blir allt viktigare att som företag arbeta med ett större miljöfokus. Därför arbetar vi på Bring kontinuerligt med att våra leveranser ska ta mer och mer hänsyn till miljön.

HVO

Vi benar ut, svarar och förklarar vad HVO är och vad fossilfritt innebär.

Vi satsar på trådlösa elvägar

Tänk om du kunde ladda din elbil samtidigt som du kör. Gissa vad, det kan du, åtminstone inom en snar framtid. Vi är stolt delägare i detta gröna framtidsprojekt, som nu testas på olika håll i Norden.

Helt fossilfria i storstäderna

Alla våra bud, paket- och hemleveranser i Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping körs på helt fossilfritt drivmedel. De körs på el, biogas och hydrerad vegetabilisk olja (HVO). Dessutom kör vi på fossilfritt drivmedel i ytterligare 289 orter i Sverige.

Vi är alla ansvariga för vår miljö och framtid

Under flera års tid har vi på Bring jobbat för att minska vår miljö- och klimatpåverkan.

Vill du veta mer om vårt hållbarhetsarbete?

Vi ser alltid till att din leverans blir så hållbar som möjligt.

Kontakta oss här