Miljöretur - Vi tar med och återvinner det gamla

Miljöretur – Vi tar med och återvinner det gamla när konsumenter köper nytt

Vi levererar varan, packar upp, monterar – och ser till att den gamla återvinns. Med vår leveranstjänst Miljöretur blir köpet av tunga varor både smidigt och hållbart. – Konsumenter kräver denna service idag, säger Melker Camnerin, tjänsteutvecklare för konsument- och hemleveranser.

Publicerad 2019-06-05

Att köpa en ny diskmaskin eller torktumlare kan lätt utvecklas till ett tidsödande projekt. Varan ska transporteras hem och installeras. När det är gjort återstår både en stor hög emballage och en uttjänt maskin som ska till tippen.

– Många känner nog igen sig att det kan bli extremt jobbigt att behöva hantera allt, framförallt i storstäder där många saknar både bil och tillgång till släp. Ofta blir sakerna liggande i förrådet istället för att återvinnas, säger Melker Camnerin.

”En helhetslösning”

Därför har vi utvecklat tjänsten Miljöretur, där våra kunders kunder redan vid leverans kan få hjälp med emballaget, montering samt bortforsling av den gamla varan. Tjänsten täcker hela landet.

– Det är en helhetslösning för den som vill ha en bekväm lösning på något som lätt kan bli ett problem, framförallt när man köper vitvaror. En stor fördel med denna tjänst är att man får hjälp hela vägen, man behöver inte ens ringa en elektriker, förklarar Melker Camnerin.

Möjlighet till Miljöretur finns även vid köp av tv eller möbler:

– Då handlar det mer om att ta bort emballage och montera. Många hänger sin gamla tv i gästrummet och möblerna ställs i ett annat rum. Men visst tar vi med dessa saker till återvinningen om man vill det, fortsätter Melker Camnerin.

Konsumenter vill ha högre service

Varuhus och e-handlare som har Bring som leveranspartner har alla möjlighet att erbjuda Miljöretur och enligt Camnerin kommer efterfrågan på den här typen av tjänster öka i framtiden – och butikerna bör hänga på, både sett utifrån bekvämlighet samt hållbarhet.

– Vi ser redan idag en ökad förväntan kring service hos konsumenterna, man vill kunna välja den lösning som är bäst för en själv. Miljöretur är ett jättebra exempel på en tjänst som ger en väldigt bra tidsbesparing, vilket tilltalar grupper som småbarnsföräldrar, säger Melker Camnerin och fortsätter:

– Det vi också ser är att de som köper dessa tjänster har en benägenhet att köpa fler liknande tjänster. Därför är det viktigt att aktörerna på marknaden ser till att inkludera sådana lösningar i sitt erbjudande.

Brings tilläggstjänster vid hemleverans

Avemballering

Efter leverans tar vi med oss yttre skydd av varor, som wellpapp och skyddsplast, för återvinning.

Installation och montering

Vid leverans finns det möjlighet att få vitvaror inkopplade och funktionstestade av behörig installatör samt montering av exempelvis tv.

Miljöretur

Efter leverans tar vi med oss den uttjänta varan till miljöstation för återvinning.