Paket till utlämningsställe

Paket till utlämningsställe

Med ca 7000 utlämningsställen i Sverige och hela Norden finns vi där dina kunder bor, befinner sig och passerar dagligen, oavsett vart de bor.

 • Snabbt - 1-2 dagars leveranstid i stora delar av landet
 • Flexibelt - möt dina kunders behov med olika tilläggstjänster
 • Grönt - vi ser till att leveranserna är så hållbara som möjligt

Att själv hämta sitt paket från ett utlämningsställe, dvs. ombud eller paketbox, är fortfarande det vanligaste leveranssättet av paket till privatpersoner. Vårt nätverk har 100% täckning i Sverige och Norden och består av ca 7000 utlämningsställen. Mottagarna kan själv hämta sina paket när och där det passar dem bäst.

Vi rekommenderar att tjänsten beställs med tilläggstjänst för val av utlämningsställe. Dina kunder kan då själva välja vart de vill hämta sina paket, t.ex. i närheten av arbetet istället för hemmet. Om inget val görs så väljs närmaste utlämningsställe till mottagarens hemadress. I stora delar av Sverige erbjuds mottagarna även möjligheten att styra om sin leverans till en hemleverans istället. Detta val gör mottagaren i vårt mottagargränssnitt.

Dina mottagare aviseras via SMS eller e-post, och paketen är alltid spårbara så de kan följa leveranserna i vårt mottagargränssnitt. Den generella leveranstiden är 1-2 dagar till större delen av Sverige, och 1-4 dagar inom Norden.

Se våra utlämningsställen i Sverige
Läs mer om vårt heltäckande ombudsnätverk

Är du intresserad av att bli ombud för Bring? Fyll då i intresseanmälan här.

 

Hur stort och tungt?

Vikt och mått.

Max vikt: 20 kg (35 kg till Norge och Finland)

Max längd: 200 cm till Norge och Finland, 150 cm till Sverige, Danmark och de flesta övriga länder.

Max längd + omkrets: 300 cm.

Minimimått: längd 230 mm, bredd 130 mm, höjd 10 mm.

För paket med en sida över 120 cm, två sidor över 60 cm eller en/flera sidor under minimimått tillkommer ett pristillägg.

  Så går du tillväga

 1. 1

  Packning och emballering

  Packa varorna på ett säkert sätt och märk förpackningen väl. Sköra föremål måste omges av stötdämpande material för att skydda mot tryck och stötar. Fler bra tips om hur man packar och märker finns här.

 2. 2

  Beställning och upphämtning

  Beställ leveransen direkt i Mybring, via API, EDI eller i ditt TA-system. Du kan även ingå ett permanent upphämtningsavtal med oss. Det är också möjligt att beställa upphämtningsuppdrag individuellt när du behöver det i Mybring.

 3. 3

  Under transport

  Leveranstiden är 1-2 dagar till de flesta postnummer inom Sverige och paketet kan spåras under leveransens gång.

 4. 4

  Leverans och mottagning

  Mottagaren får en avisering om hämtning av paket via SMS eller e-post och kan hämta paketet hos sitt lokala ombud. Med våra tilläggstjänster kan du utöka valfriheten för dina kunder, t.ex. med möjlighet för mottagaren att själv välja utlämningsställe eller styra om leveransen till en hemleverans fram tills att paketet lastas för utkörning. Om paketet inte hämtas får mottagaren upp till två påminnelser. Upphämtningstiden är 14 dagar (7 dagar för paketbox i Finland).

Tilläggstjänster

 • Låt din mottagare själv välja det utlämningsställe som passar bäst bland över 1500 utlämningsställen i Sverige och ca 7000 i hela Norden.

 • Varje land har olika regler, läs därför igenom informationen nedan och se vad som gäller för märkning av paketen för det land du ska skicka paket till.
   

  Tilläggstjänsten Cash On Delivery kan kombineras med:

  • Business Parcel till Färöarna och Grönland
  • Business Parcel Bulk till Finland, Norge, Island och Färöarna
  • PickUp Parcel till Färöarna och Grönland
  • PickUp Parcel Bulk till Finland, Norge, Färöarna, Island
  • PickUp Parcel Budget till Färöarna och Grönland.

  När du använder Cash On Delivery som tilläggstjänst, ska du välja COD i det system som du använder för att skriva ut dina transportetiketter och EDI så att det anges på transportetiketten att paketet ska levereras med Cash On Delivery. Transportetiketten ska innehålla COD-trekant, COD-belopp, ditt bankkontonummer och ev. betalningsreferens.

  Till Island ska ett inbetalningskort fyllas i som läggs i en plastficka och som fästs på paketet. Till övriga länder krävs inget inbetalningskort för paketet.

  Om paketet levereras ut utan att COD-beloppet har krävts in, står Bring Parcels AB ansvarig för hela COD-beloppet, förutsatt att paketet har märkts enligt gällande regler och att EDI-filen är överförd vid försändelsetidpunkten med relevant information.

  Vid behov har du möjlighet att, mot en avgift, ändra eller stryka felaktiga COD-belopp. Förutsättningen är att paketet ännu inte har levererats till mottagaren. Fyll i vår blankett och skicka till kundservice så hjälper vi dig.

  Viktigt att tänka på när du skickar dina paket med COD

  Varje land har olika regler, läs därför igenom informationen nedan och se vad som gäller för märkning av paketen för det land du ska skicka paket till.

  Så här märker du dina COD paket (PDF)

  Bankkonto (COD-account) med OCR

  Konto med OCR betyder, att du som betalningsmottagare får automatisk avräkning från din bank med information om vilka av dina kunder som har inbetalat COD-belopp. Informationen innehåller alltid en COD-referens som visar vilken kund som har inbetalat COD-beloppet till dig. COD-referensen består av ett antal siffror, där den sista siffran är en kontrollsiffra. Informationen om uträkningen av kontrollsiffran får du av din bank.

  Bankkonto (COD-account) utan OCR

  Konto utan OCR innebär att du som betalningsmottagare inte får automatisk avräkning från din bank. Du får istället en kopia av inbetalningskortet där du ser vilket COD-belopp som är inbetalt. Om du också vill ha en COD-referens har du möjlighet att använda dig av ett fritextfält. Ett exempel på fritext är fakturanummer.

  Kreditornummer

  Kreditornumret består av åtta siffror, och används bara när du skickar COD-paket till Färöarna och Grönland. Ge alltid besked till din kontaktperson i Bring om detta nummer, då det skal tryckas på inbetalningskortet.

 • Att smidigt kunna skicka både mindre paket och stora, tunga varor i retur är lika viktigt som självklart när något blivit fel. Du kan välja om din mottagare själv bär ut varan till gatuplan när chauffören kommer eller om du vill beställa en retur med utbärning.

  Om det blivit fel vid en leverans, ex fel färg på fåtöljen, så köper du en utbytesretur. Då tar chauffören med sig returen samtidigt som leveransen av den nya sker.

 • Det händer att paket försvinner eller skadas på vägen till mottagaren. Vi rekommenderar dig därför att teckna vår tilläggsförsäkring Cargo Insurance. Ersättningen baseras på försändelsens verkliga värde och medför ingen självrisk. Vi ersätter belopp upp till:

  • 100 000 SEK eller 10 000 EUR för dina paket
  • 1 000 000 SEK eller 100 000 EUR för dina pallar

  Om du inte har Cargo Insurance prövas din rätt till ersättning enligt bestämmelserna i NSAB 2015. Ersättning medges bara då Bring Parcels AB har orsakat skadan och nivån för ersättningen baseras på ett belopp per kilo - oavsett värdet på paketets innehåll. Ersättningen är 8,33 SDR* per kilo för vägtransport och 17 SDR per kilo för flygfrakt.

  Försäkringen kan tecknas för varje enskilt paket eller pall. Full ersättning ges för varuvärdet, och du betalar ingen självrisk. Det är försäkringstagaren själv som anger varuvärdet och det ska baseras på varans kostnader och eventuell handelsvinst. Detta innebär att om du försäkrar din vara till exempelvis 1000 SEK, så ska det inkludera faktureringsvärdet, frakt, försäkringspremie, eventuell vinst och tull.

  Maximalt försäkringsbelopp för paket är 100 000 SEK eller 10 000 EUR och för pallar 1 000 000 SEK eller 100 000 EUR.

  Cargo Insurance kan tecknas för

  • Alla typer av tillåtet gods, förutom mobiltelefoner, vin, tobaksvaror, sprit, kyl-, frys- och färskvaror eller varor som redan är skadade.
  • För försändelser till och från alla länder, förutom Iran, Irak och Afghanistan.

  För mer information om försäkringsvillkor, se firstmarine.dk , som är vår samarbetspartner gällande försäkringar.

  Du kan välja att betala ett fast pris för varje enskild försändelse. Priset varierar beroende på om försändelsen ska skickas till Europa eller till resten av världen. Premien är dock densamma oavsett försändelsens värde. Om du vill försäkra dina paket och pallar på det här sättet så gör du det enkelt via vårt formulär för beställning av försäkring, som du hittar på den här länken.

  Du kan också välja att försäkra alla dina paket och pallar för ett år framåt. Då försäkras varje paket och pall automatiskt när du skickar dem med Bring Parcels AB. Avtal om helårsförsäkring skrivs samtidigt som ditt kundavtal och premien för helårsförsäkringen beräknas på det totala värdet av de paket och pallar som du skickar med oss under ett år. Premien delas upp och läggs in i priset på varje paket eller pall som du skickar. Vill du göra en helårsförsäkring så tecknar du ett försäkringsavtal med din säljare. 

 • Denna tilläggstjänst ger dig möjlighet att via sms och/eller e-mail meddela dina mottagare att paket är på väg samt datum och plats för leverans. Meddelandet innebär att mottagaren snabbare får information om att paketet är levererat till servicekontoret och därmed kan mottagaren hämta sin försändelse utan fördröjning. I de fall då paketet levereras till mottagens dörr, anger meddelandet när leverans kommer att ske till mottagarens adress. Mottagarna kan därmed lättare planera sina aktiviteter i samband med leveransen.

  Du beställer tjänsten enkelt genom att välja tilläggstjänsten i Mybring eller annat EDI-stött TA-system. Genom att du anger mottagarens mobilnummer och/eller e-mail, skickar vi ett sms/e-mail istället för en traditionell brevavisering.

  För paket och pall till företag skickas meddelandet den dag då paketet har ankommit till terminalen och ska köras ut.

  eAdvising är en tilläggstjänst för våra lösningar:

  •Business Parcel, DK & NO
  •Business Parcel Bulk, DK & NO
  •Business Pallet, DK
  •Express Nordic 09:00 Bulk NO
  •PickUp Parcel, FI, DK, NO & SE
  •PickUp Parcel Bulk, DK, SE, NO & FI
  •Home Delivery Parcel SE, NO & FI

 • När du använder den här tjänsten så skickar du informationen i din handelsfaktura i en fil när försändelsen blir hämtad hos dig. EDI-filen skickas vidare till Norge så att varorna kan förtullas så fort de ankommer till Oslo. Därifrån skickas de sedan snabbt ut till dina mottagare, oavsett var de befinner sig i Norge.

  För att kunna använda tjänsten krävs att du skickar förtullningsinformationen via EDI. Du måste använda ett av de filformat för EDI-överföring som Bring Parcels erbjuder. Tjänsten är mest kostnadseffektiv för dig som skickar fler än 50 varugrupper per försändelse. Papperskopior av handelsfakturan eller annan nödvändig tulldokumentation måste alltid bifogas den fysiska försändelsen. Vid avvikelser från de riktlinjer som avtalats, tillkommer avvikelsekostnader enligt avtal. För ytterligare information om tjänsten Customs Clearance Information via EDI, kontakta din säljare.