Paket till utlämningsställe

Paket till utlämningsställe

Med cirka 6000 utlämningsställen i Sverige och i hela Norden finns vi där dina kunder bor, befinner sig och passerar dagligen.

 • Ombud eller paketbox
 • Snabbt - 1-2 dagars leveranstid i stora delar av landet
 • Spårbart från första scanning till utlämning
 • Möjlighet att styra om sin leverans

Att själv hämta sitt paket från ett utlämningsställe, dvs. ombud eller paketbox, är fortfarande det vanligaste leveranssättet av paket till privatpersoner. Med vårt nätverk får du 100% täckning i Sverige och Norden och det består av cirka 6000 utlämningsställen, vilket inkluderar både ombud och paketboxar.

Med tilläggstjänsten ”valfritt utlämningsställe” kan dina kunder själva välja vart de vill hämta sina paket, till exempel i närheten av arbetet istället för hemmet. I stora delar av Sverige kan kunderna även styra om sin leverans till en hemleverans.

Dina mottagare aviseras via SMS eller e-post, och paketen är alltid spårbara så de kan följa leveranserna i vårt mottagargränssnitt. Den generella leveranstiden är 1-2 dagar till större delen av Sverige, och 1-4 dagar inom Norden.

Se våra utlämningsställen här!

 

Ett Bring-bud bär ett paket

Hur stort och tungt?

Vikt och mått.

Max vikt: 20 kg (35 kg till Norge och Finland)
Max längd: 200 cm (Norge och Finland) 150 cm (Sverige, Danmark och de flesta övriga länder).
Max längd + omkrets: 300 cm
Minimått: längt 23 cm, bredd 13 cm, höjd 1 cm.

För paket med en sida över 120 cm, två sidor över 60 cm eller en/flera sidor under minimått tillkommer ett pristillägg.

  Så här går det till:

 1. 1

  Förpacka och märk försändelsen

  Packa varorna på ett säkert sätt och märk förpackningen enligt våra instruktioner. Säkerställ att ömtåliga varor omges av stötdämpande material så att varorna skyddas under transporten och i sorteringen. Tänk på att ha så lite luft som möjligt i paketet.

  Fler bra tips om hur man packar och märker finns här.

 2. 2

  Beställ frakt och boka upphämtning

  Beställ frakten i Brings bokningssystem i MyBring, via API eller via godkänt externt system till exempel TA-leverantör. Hämtning beställer du i MyBring eller så tecknar du avtal om fast hämtning hos oss.

 3. 3

  Under transport

  När vi har mottagit din beställning aviseras mottagaren om en kommande leverans, via sms eller e-post. Leveranstiden är cirka 1-2 dagar till de flesta postnummer i Sverige. Paketet är spårbart under leveransens gång.

 4. 4

  Avisering och utlämning

  Mottagaren aviseras via sms eller e-post när paketet är redo att hämtas hos ombudet eller i paketboxen. Vanligtvis har mottagaren 7 dagar på sig att hämta paketet men via mottagargränssnittet går det att förlänga liggtiden om det skulle behövas.

Tilläggstjänster

 • Låt din mottagare själv välja det utlämningsställe som passar bäst bland över 1500 utlämningsställen i Sverige och ca 7000 i hela Norden.

 • Det händer att paket försvinner eller skadas på vägen till mottagaren. Vi rekommenderar dig därför att teckna vår tilläggsförsäkring Cargo Insurance. Ersättningen baseras på försändelsens verkliga värde och medför ingen självrisk. Vi ersätter belopp upp till:

  • 100 000 SEK eller 10 000 EUR för dina paket
  • 1 000 000 SEK eller 100 000 EUR för dina pallar

  Om du inte har Cargo Insurance prövas din rätt till ersättning enligt bestämmelserna i NSAB 2015. Ersättning medges bara då Bring Parcels AB har orsakat skadan och nivån för ersättningen baseras på ett belopp per kilo - oavsett värdet på paketets innehåll. Ersättningen är 8,33 SDR* per kilo för vägtransport och 17 SDR per kilo för flygfrakt.

  Försäkringen kan tecknas för varje enskilt paket eller pall. Full ersättning ges för varuvärdet, och du betalar ingen självrisk. Det är försäkringstagaren själv som anger varuvärdet och det ska baseras på varans kostnader och eventuell handelsvinst. Detta innebär att om du försäkrar din vara till exempelvis 1000 SEK, så ska det inkludera faktureringsvärdet, frakt, försäkringspremie, eventuell vinst och tull.

  Maximalt försäkringsbelopp för paket är 100 000 SEK eller 10 000 EUR och för pallar 1 000 000 SEK eller 100 000 EUR.

  Cargo Insurance kan tecknas för

  • Alla typer av tillåtet gods, förutom mobiltelefoner, vin, tobaksvaror, sprit, kyl-, frys- och färskvaror eller varor som redan är skadade.
  • För försändelser till och från alla länder, förutom Iran, Irak och Afghanistan.

  För mer information om försäkringsvillkor, se firstmarine.dk , som är vår samarbetspartner gällande försäkringar.

  Du kan välja att betala ett fast pris för varje enskild försändelse. Priset varierar beroende på om försändelsen ska skickas till Europa eller till resten av världen. Premien är dock densamma oavsett försändelsens värde. Om du vill försäkra dina paket och pallar på det här sättet så gör du det enkelt via vårt formulär för beställning av försäkring, som du hittar på den här länken.

  Du kan också välja att försäkra alla dina paket och pallar för ett år framåt. Då försäkras varje paket och pall automatiskt när du skickar dem med Bring Parcels AB. Avtal om helårsförsäkring skrivs samtidigt som ditt kundavtal och premien för helårsförsäkringen beräknas på det totala värdet av de paket och pallar som du skickar med oss under ett år. Premien delas upp och läggs in i priset på varje paket eller pall som du skickar. Vill du göra en helårsförsäkring så tecknar du ett försäkringsavtal med din säljare.