Upptäck falska mejl och SMS

Du får säkert många förfrågningar via e-post och SMS varje dag. Det kan vara svårt att skilja på äkta förfrågningar från falska. Bland annat missbrukas Brings logo regelbundet vid bedrägeriförsök.

Brings webbsidor – säker information om paket

Är du osäker på om ett mejl eller SMS är äkta och vill vara på den säkra sidan kan du gå in "manuellt" på våra webbsidor, dvs. skriva in "www.bring.se" i webbläsaren. Det är en säker kanal där du alltid kan hitta nödvändig information om dina försändelser.

Spåra ditt paket här.

Upptäck falska förfrågningar

För att se om en förfrågan är falsk är det bra att förstå de kriminellas tekniker och hur de lurar oss. När du får ett mejl eller en annan förfrågan kan du titta på följande:

  • Vill avsändaren att du ska göra något? 
  • Ber den om användarnamn, lösenord, kreditkortsuppgifter eller annat liknande? 
  • Framkommer det av förfrågan att det är brådskande, att något kan gå fel om du inte gör något eller nämns någon form av vinst eller fördel för dig?
  • Väntade du dig den här förfrågan eller kommer den "från ingenstans"?
  • Kontrollera avsändarens adress och länkar: Om de är okända eller annorlunda kan det handla om en misstänksam förfrågan. Var observant: Adresser och liknande är enkla att förfalska, så bara för att avsändaradressen är korrekt är det inte ett tecken på att förfrågan är äkta.

Missbruk av Brings namn och logo

Det finns inga facit på hur ett falskt mejl eller SMS ser ut, då det kan ändra sig snabbt. Förfrågningar som missbrukar Brings namn eller logo kan handla om spårning, att ett paket är klart att hämtas och att man måste betala en avgift för paketet.

Vi rekommenderar att du följer oss på Facebook där vi publicerar information om pågående bedrägerier.

Stopp. Tänk. Klicka.

När du får ett mejl, stanna upp och tänk igenom innehållet baserat på råden ovan. Då är det mindre troligt att du blir lurad.

Tycker du att det rör sig om en tvivelaktig förfrågan kan du bara radera mejlet. Om du har blivit lurad och drabbad har vi några goda råd till dig.

Dela artikel