Vi kör fossilfritt i Malmö

Från och med 1 januari 2020 körs alla våra hemleveranser i Malmö med helt fossilfria bränslen – lika snabbt bara grönare.

Bud från Bring tar ut paket från en budbil

Vi har under många år arbetat med olika åtgärder för att minska vår belastning på miljön. Bland annat genom att reducera bränsleförbrukning, byta ut äldre fordon fortlöpande mot nya mer moderna fordon med mindre klimatpåverkan, samlasta lätt och tungt gods använda mer lättrullande däck och utbilda våra chaufförer i sparsam körning.

− Även om listan kan göras lång, vill och kan vi inte luta oss tillbaka och nöja oss där. Vi kan och måste göra mer. En helt grön leveranskedja skapas först när vi är många som hjälps åt, säger Melker Camnerin, ansvarig tjänsteutvecklare för hemleveranser på Bring.

Posten Norge (som äger Bring) har satt ett tydligt och ambitiöst miljömål - att år 2025 endast använda sig av förnybar energi i alla våra fordon och byggnader. Som ett led i denna satsning kör vi, Bring, från och med 1 januari 2020 hemleveranser från Malmöterminalen med bilar som drivs med HVO100 eller el.

− Med 100 procent fossilfritt bränsle gör vi inte bara leveranserna grönare utan bidrar tillsammans till en mer hållbar framtid, säger Melker Camnerin.

2020-01-28