Vi investerar vidare i hållbara transportlösningar

Vi investerar vidare i hållbara transportlösningar

När det kommer till satsningar med hänsyn till miljön är det viktigt att våga testa nytt. Därför ingår vi ett nytt samarbete med företaget Volta Trucks för att utveckla nya ellastbilar för en fossilfri paketdistribution i stadskärnorna på de nordiska marknaderna.

Volta Zero elektriska lastbil

Vårt samarbete med Volta Trucks innebär att vi exklusivt får prova deras kommande elfordon Volta Zero. Denna ellastbil är världens första specialbyggda helelektriska 16-tonsfordon designat för paketleveranser i stadskärnorna.

Fossilfritt i städerna

På Bring har vi ett stort fokus på hållbarhet och strävar efter att starkt kunna bidra till fossilfria städer. Framför allt i de inre stadsmiljöerna eftersom luftkvaliteten generellt sett ofta är sämre där.

Volta Zero körs enbart på elektricitet och är speciellt designad för att köras i just inre stadsmiljöer. Den kommer att testas för leverans i stadsmiljöer i Sverige, Norge, Danmark och Finland, och de första testerna är planlagda för det första kvartalet av 2021. Under testperioden kommer fordonet användas inom vårt nätverk för upphämtning och leveranser av paket i storstäderna.

Vi vill vara världsledande när det kommer till att göra transporter mer hållbara. Vårt mål är att alla våra fordon och byggnader ska vara fossilfria senast år 2025.

Per Öhagen, koncerndirektör i Division E-handel och Logistik, Bring

- För att nå vårt miljömål är samarbeten med företag som Volta Trucks avgörande. Att vi får vara den första pilotanvändaren av en Volta Truck i Skandinavien skickar ett tydligt budskap om våra hållbarhetsintentioner, och vi ser fram emot ett bra samarbete för att utveckla utsläppsfria lastbilar för framtiden, fortsätter Per.

Förbättrar miljön i city

Volta Trucks bygger helt elektriska leveransfordon som både bidrar till att förbättra säkerheten för fotgängare och andra trafikanter, men också till förbättrad luftkvalitet för alla.

- Det känns glädjande att uteslutande samarbeta med Bring för att testa den kommande Volta Zero på de viktiga nordiska marknaderna. Brings krav på leveransfordon i stadskärnorna, med deras omfattande nätverk av upphämtnings- och avlämningsplatser, kompletterar perfekt Volta Zeros design och prestanda med dess räckvidd på 200 km drift som är helelektrisk och med noll utsläpp. Jag ser fram emot att få feedback från Brings förare rörande den unika körmiljön och fordonets prestanda, säger Rob Fowler, verkställande direktör för Volta Trucks.

Volta Zero – världens första specialbyggda helelektriska 16-tonsfordon designat för paketleveranser i stadskärnorna.
Volta Zero – världens första specialbyggda helelektriska 16-tonsfordon designat för paketleveranser i stadskärnorna

För att nå vårt miljömål om att endast använda oss av fossilfria energikällor år 2025 är det viktigt att ingå samarbeten som detta. Vi arbetar konstant med att skapa en hel leveranskedja som har så lite miljöpåverkan som möjligt och vårt nya partnerskap med Volta Trucks är en viktig del för vår omställning.

Om Volta Zero

Volta Zero är världens första specialbyggda 16-ton elektriska lastbil designad för distribution i stadskärnorna. Den har en räckvidd på 150–200 kilometer och tar bort 50 kg koldioxid per 100 körda kilometer. Volta Trucks vill vara den säkraste tillverkaren av lastbilar. Volta Zero är byggd som ett elfordon från grunden, vilket gör det enkelt att designa den för säkerhet. Att den inte har en förbränningsmotor gör att föraren sitter längre ner än i en vanlig lastbil. Detta tillsammans med en glashytt ger föraren en 220 graders vy, vilket minimerar blindzonerna.

Dela artikel