Fossilfritt i Linköping

100% fossilfritt i Linköping

Målmedvetet arbete har gjort att Linköping lyckats ställa om hela sin fordonsflotta.

Publicerad 2020-04-20

Vi fortsätter att ställa om vår fordonsflotta till att bli helt fossilfri. Från första januari kör vi alla våra hemleveranser i Malmö med helt fossilfria bränslen och nu blir vi fossilfria i ytterligare en stad. 

I Linköping har man den senaste tiden arbetat aktivt för att ställa om till en fossilfri fordonsflotta. Detta är ytterligare ett led i satsningen för att uppnå vårt tydliga och ambitiösa miljömål - år 2025 ska vi endast använda förnybar energi för våra byggnader och fordon.

Arbetet i Linköping har varit lyckat och från och med den 16 april tankas alla fordon som kör hemleveranser, paket, styckegods eller bud från terminalen i Linköping med biogas eller biodiesel.

Bring chaufförerna Dick Andersson, William Wiggur och Dario Kuduzovic.
Chaufförerna Dick Andersson, William Wiggur och Dario Kuduzovic.

- Detta är ett viktigt steg i rätt riktning för oss att nå vårt miljömål och därmed minska vår påverkan på miljön. Vi arbetar på att addera ytterligare orter som kör helt fossilfritt med Bring; vi har mycket som ligger i pipeline för 2020. Jag är övertygad om att innan det här året är slut så har det hänt ännu mer utveckling inom miljö och hållbarhet hos Bring, säger Catherine Löfquist, hållbarhetschef på Bring.

Dela artikel