Vi satsar stort på fulfilment och investerar i DreamLogistics

Nu expanderar vi inom e-handel på den svenska marknaden ytterligare genom att investera i logtechbolaget DreamLogistics AB - Sveriges snabbast växande 3PL-bolag. Denna investering är en del av vår stora satsning på fulfilment.

I våras släppte vi nyheten om att vi bygger Norges största fulfilmentlager för nätbutiker - Shelfless och i början av sommaren meddelade vi att vi även etablerar Shelfless i Sverige. Shelfless är vår storsatsning på en grönare och helintegrerad fulfilmentlösning för nätbutiker med kunder i både Sverige och Norge som tar hand om hela kundresan. Både lager, plockning, packning, leverans och eventuella returer.

Nu utökar vi vår stora satsning på fulfilment genom att investera i en majoritetsandel av logtechbolaget DreamLogistics AB. Genom denna investering får vi därmed tillgång till kompetens, digital funktionalitet och erfarenhet inom e-handelslogistik som blir viktig för oss framåt.

DreamLogistics har en stark position och en intressant kundbas, vilket gör att vi stärker vår satsning i Sverige avsevärt.

Per Öhagen, koncerndirektör för division E-handel och logistik på Bring

– Att kombinera DreamLogistics digitala lösningar och kunskaper med vårt starka distributionsnätverk och gröna leveranser gör att vi kommer spetsa helhetserbjudandet till våra kunder. Framöver kan kunderna förvänta sig en ännu större valfrihet - och en större lagerkapacitet, säger Per. 

Den kombination av smart teknik och logistik som DreamLogistics arbetar med har visat sig vara framgångsrik. De är det bolag som vuxit snabbast i Sverige inom 3PL och har dessutom blivit gasellföretag tre gånger. Tillsammans ska vi ge alla nätbutiker, oavsett storlek, tillgång till lagerlösningar som bara de allra största har haft möjlighet till - fram tills nu.

– Med Bring som investerare kommer vi tillsammans kunna verkställa och skala upp den resa vi på Dream har påbörjat men som vi behöver mer muskler att slutföra. Nu kommer vi kunna erbjuda befintliga och nya e-handelskunder automationslösningar i världsklass, säger Jonas Ahlgren, VD och grundare av DreamLogistics AB.

Vill du veta mer om vår satsning på fulfilment eller Shelfless?

Kontakta oss om du är intresserad av att komma igång med fulfilment för din nätbutik.

Publicerad 2021-10-18