Snabbare och grönare näthandel från vårt fulfilmentlager med Shelfless

Snabbare och grönare näthandel från våra fulfilmentlager med Shelfless

Med fullautomatiserade lager i Oslo och Stockholm etablerar vi nu en grönare och helintegrerad fulfilmentlösning för nätbutikerna med kunder i både Norge och Sverige, som tar hand om hela kundresan. Från köp, till plock och pack, och slutligen leverans.

Autostore-lager hos Bring

För att möta de nya behoven på e-handelsmarknaden lanserar vi nu fulfilmentlösningen Shelfless i Stockholm, efter att ha lanserat det i Oslo i början av året. Ambitionen på sikt är att etablera fler lager i hela Norden. Med Shelfless tar vi hand om både lager, plockning, packning, leverans och eventuella returer för nätbutikerna.

Med lager i två av Nordens största städer kan din nätbutik, om du väljer Shelfless, komma närmare dina kunder, och avsevärt korta ner leveranstiden på varorna som skickas. I tillägg så kommer majoriteten av leveranserna att köras med fossilfria eller utsläppsfria fordon.

Gunnar Henriksen, tillförordnad koncerndirektör för division E-handel och logistik på Bring

Gunnar Henriksen, tillförordnad koncerndirektör Division E-handel och Logistik på Bring
Gunnar Henriksen

Smidig integration

Med Shelfless behöver du inte längre egna hyllor, men kan istället lagra varorna på våra fullautomatiserade lager. Ditt ordersystem integreras med våra egna system och härifrån hanteras hela kundresan, från att kunden trycker på köpknappen i nätbutiken tills varorna levereras, och eventuellt returneras.

– Det ska vara enkelt att ansluta till vad som i princip är en "plug-and-play"-lösning för alla de nätbutiker som vill bli Shelfless-kunder. Din nätbutik kan enkelt integreras med oss och både du och dina kunder kan följa beställningarna och leveranserna på ett smidigt sätt, säger Gunnar.

Snabba och hållbara leveranser

Vi är snart färdiga med att bygga det första Shelfless-lagret utanför Oslo och lagret i Stockholm kommer att etableras i början på nästa år. Värdeförslaget för Shelfless kommer att vara detsamma oavsett placering: en enklare, snabbare, flexiblare och grönare lösning för nätbutikerna.

Shelfless gör också vägen till övriga länder i Norden kortare och mer effektiv. Att ha hela värdekedjan under ett tak innebär att plockning, packning och leverans av paketen kan göras snabbare än om du har en mer fragmenterad värdekedja. Med tillgång till vårt stora distributionsnät får du avsevärt kortare ledtider från order till leverans när vi hanterar hela logistikkedjan.

– Som Shelfless-kund får du tillgång till hela vår tjänsteportfölj. Det innebär att alla nätkunder får en valfrihet i hur de vill ha sina paket levererade, antingen hem eller till utlämningsställe. Det ska vara enkelt, flexibelt och bekvämt att välja, säger Gunnar.

Plockningen och packningen av varorna på våra fulfilmentlager blir snabbare och mer effektiv. Packningen blir även grönare, då vi packar med så lite luft som möjligt i paketen. Shelfless-leveranserna kopplas på vårt nordiska paket- och distributionsnätverk med fossilfria eller utsläppsfria fordon, framför allt i storstadsregionerna.

Skiss över autostorelagret i Oslo
Skiss över autostore-riggen på Shelflesslagret i Oslo

Konkurrenskraftig lösning

Nätbutikerna i Norden upplever just nu en tuff konkurrens, både mellan sig själva och från större internationella aktörer, och många har inte möjlighet att investera i sina egna automatiserings- och distributionslösningar.

– Shelfless ger din nätbutik en möjlighet att växa och gör dig redo att möta konkurrensen, utan att du själv behöver investera i eget lager, automatiseringslösningar och IT-system. Med Shelfless får du en partner som kan den nordiska marknaden och som kan bidra med bra stöd längs vägen, avslutar Gunnar.

Fördelarna med Shelfless

Shelfless är en sömlös och omfattande fulfilmentlösning för dig som har en nätbutik. Vi erbjuder en mer hållbar och kostnadseffektiv tjänst som tar hand om din logistik hela vägen från köp till leverans.

  • Tar hand om lager, plockning, packning, leverans och retur
  • Enkel integrationslösning
  • Snabbare leveranser med kortare ledtider, samma dag eller nästa dag
  • Flexibla och grönare leveranser

Är Shelfless lösningen för din nätbutik?

Dela artikel