Automatisering av den nordiska e-handeln

Automatisering av den nordiska e-handeln

För att kunna leva upp till förväntningarna från dagens konsumenter och konkurrera på bra villkor bör du automatisera din logistikproduktion. Med vår fulfilmentlösning Shelfless får du ta del av automation i världsklass och vi erbjuder det till alla våra kunder – oavsett storlek.

Ett möte mellan 4 personer vid ett ljust träbord

Att automatisera är inget nytt och det pratas mycket idag om vikten av att göra det. Men varför ska du automatisera din logistik och vad är fördelarna med det? Låt oss göra något svårbegripligt lite enklare och i några få punkter förklara varför automation är bra för dig och din nätbutik:

1. Kostnadseffektivt

Genom automatiserade lösningar kan du få fram en stordrift och på så sätt få en kostnadseffektiv produktion.

2. Skalbarhet

Du kan genom automation enklare skala upp när du växer men också vara med på säsongsvariationer och peak i form av exempelvis Black Friday. Att lägga till ytterligare ett skift eller att köra produktion på veckans alla dagar blir också enklare.

3. Kundkrav

Kundernas krav ökar vilket gör att kraven på dig som nätbutik och oss som logistikaktör också ökar. Genom automation tillsammans med vårt egenutvecklade WMS (Warehouse Management System) kan vi tillsammans leva upp till de förväntningar kunderna har gällande att leveranserna ska vara så personliga som möjligt.

4. Snabbhet

Tid från inkommande order till paketerad order blir kortare och kortare. Tiden från sista ordertidpunkt till upphämtning av last mile-aktörer blir också kortare. Rent generellt ska samma arbete utföras men under mindre tid. Till detta krävs automationslösningar.

För dig som kund betyder automation snabbhet, flexibilitet och kundvärde. Med hjälp av vår stora erfarenhet av automation hjälper vi dig med att främst få ut kundordrar snabbare och säkrare. Genom automation tar vi fram den bästa kundunika lösningen som vi anpassar för dig.

Få tillgång till automation via Shelfless

Tidigare har automation varit något som endast de största nätbutikerna fått ta del av. Alla har inte det kapital och/eller de volymer som krävs för automationsinvesteringar på hundratals miljoner. Med vår fulfilmentlösning Shelfless erbjuder vi dig en av de största automationssatsningarna i Norden, oavsett storleken på din nätbutik. Det betyder att du och din nätbutik nu kan få en logistikproduktion som tidigare varit dedikerad för de allra största aktörerna.

Du får ta del av olika typer av automationslösningar som:

  • Autostore
  • Knapp Shuttle
  • Flowrack
  • Verticle Lifts
  • B+ packmaskin
  • Helautomatiserade påspackmaskiner
  • Semiautomatiserade packmaskiner
  • 3D realtids packmaskin
  • Sorteringsanläggningar
  • … och mycket mer.  

Automation kan vara svårt att förstå eller bilda sig en uppfattning om. Vi rekommenderar därför att du besöker oss för att se hur allt fungerar.

Har du några frågor eller är intresserad av att besöka oss?

Fyll i kontaktformuläret nedan så hör vi av oss till dig!

Dela artikel