Tullrådgivning

Hela världen har blivit vår marknadsplats och det ställer stora krav på både företag och leverantörer. Våra tullrådgivare hjälper dig med att göra din gränsöverskridande handel trygg och enkel.

  • Förenklar handeln över landsgränserna
  • Säkrar snabbare förtullning så att dina varor kommer fram i tid
  • Du får korrekt återbetalning av tull och avgifter vid returförsändelser
  • Minskar risken för förseningar och extra kostnader under transporten
  • Digitaliserar, optimerar och effektiviserar dina tullprocesser

Säljer du över landsgränserna eller funderar du på att utöka till nya marknader? Då har du kanske också upplevt att det kan vara krångligt, tidskrävande och kostsamt med tull, moms och avgifter.
På Bring hjälper våra tullrådgivare dig att förenkla det komplexa och säkerställa korrekt hantering av tull och dokumentation både före, under och efter handeln.

En illustration som visar Brings nordiska nätverk, med både lastbilar, tåg, byggnader och paket.

Hjälp genom hela tullprocessen

Våra tullrådgivare utgår från dina behov oavsett om du redan har tullerfarenhet eller är helt ny. Vi hjälper dig med uppgifter genom hela tullprocessen, vare sig det gäller råd och vägledning eller hantering av själva processen.

Läs också Tullregler - 10 tips för att lyckas med gränsöverskridande handel.

Digitalisering av tullarkiv 

Med Bring E-doc får du bättre insikt och kontroll över dina försändelser. Här samlas all din tulldata digitalt, till exempel analyser, ansökningar, rapporter och efterlysningar, och delas enkelt med dina kollegor oavsett var de befinner sig. 

Retur och tullåterbetalning 

Vi hjälper dig med omberäkningar och med återbetalning av tullavgifter så att du garanteras korrekt återbetalning av tullar och avgifter vid returförsändelser. Vi kvalitetssäkrar även dina ansökningar så att du kan vara säker på att de är korrekt ifyllda. 

Klassificering av varor 

Vi hjälper dig med och ger vägledning till hur dina varor klassificeras korrekt enligt tulltariffnumret samt med att ansökan om en bindande klassificering. 

Digitalisering av tullprocessen 

Korrekt ifyllda och digitala tulldokument är grunden för en effektiv förtullning. Vi utgår därför från den dokumentation du som exportör eller importör utbyter med oss, när vi tillsammans effektiviserar tullprocesserna. 

Så här kommer du igång:

För att göra det så enkelt som möjligt för dig att komma igång med tullrådgivning erbjuder vi flera lösningar som kan anpassas efter dina behov. Oavsett om du vill optimera dina befintliga tullprocesser, boka kvalitetskontroller eller få vägledning, hjälper vi dig genom hela etableringsprocessen och säkerställer en trygg uppstart när du säljer över landsgränserna.