Bring E-Doc

Bring E-Doc är tjänsten som ger dig en överblick över företagets alla tulldeklarationer med tillhörande handlingar.

  • Kostnadseffektivt och smart verktyg som säkerställer en korrekt arkivering av tulldeklarationer
  • Består av en huvudmodul och flera valfria moduler

Detta är en framtidsinriktad och modulbaserad prenumerationstjänst som bidrar till effektiv myndighetsrapportering.

Bring E-Doc är ett kostnadseffektivt och smart verktyg som säkerställer en korrekt arkivering av tulldeklarationer. Detta säkerställer företagets rapportering, betalning och att rätt tull och skatter redovisas vid handel utomlands. Även myndigheternas verktyg för datainsamling, analys och kontroll blir alltmer avancerade. Ett bra tullarkiv är därför viktigt för dig som vill vara ett tillmötesgående och med ett korrekt handelsföretag.

Bring E-Doc är uppbyggt med en huvudmodul och flera valfria moduler. Vi rekommenderar nya kunder att först testa huvudmodulen i några månader och sedan bestämma vilka andra moduler som behövs.

Alla kunder med Bring E-Doc får en automatisk momsberäkning på deklarationen som visar momsbelopp för aktuella förtullningar. Priset för denna tjänst kostar vanligtvis per förtullning. Men för kunder som abonnerar på Bring E-Doc, så ingår denna tjänst.

Många gröna Bring containrar som står bredvid varandra.

Vad kostar det?

Huvudmodulen är en grundtjänst och den kan kombineras med tilläggsmoduler - fakturamatch, analys och- mva-modul. I tillägg vid erbjuds flera tillval och specialanpassade förfrågningar.

Priset bestäms efter antal deklarationer per år och vilka moduler som ska användas. De olika intervallerna styr priset och det inkluderar för  2 st. användare samtidigt. Kontakta oss för erbjudanden och eventuellt mer information.

Huvudmodul

Huvudmodulen i Bring E Doc innehåller ett tulldeklarationsarkiv där alla tulldeklarationer från Bring och andra speditörer samlas. De allra flesta speditörer i Norge kan skicka tulldeklarationerna automatiskt till Bring E-Doc, antingen som PDF- eller XML-fil, vilket innebär att du kan använda data från deklarationerna för t ex myndighetsrapportering, filtrering, förfrågningar och sökningar.

Huvudmodulen hjälper till att hålla reda på och spara deklarationerna. Saknar du deklarationer från en speditör kommer Bring E-Doc att fånga upp detta genom att matcha de sparade dokumenten mot Tullverkets månadsdeklarationsöversikt och sedan effektivt ge dig möjlighet att efterlysa dokumenten. Om en transportör inte automatiskt skickar till Bring E-Doc kan dokument lagras manuellt tillsammans med övriga deklarationer så att arkivet blir komplett.

Huvudmodulen inkluderar en specifikation för importmoms, översikt över moms. detaljer – kompletta, ofullständiga eller saknade. Rapporten kan exporteras till Excel för summering per avgiftssats (underlag/belopp). Detaljerna beror på vad du får från dina respektive speditörer. Deklarationer från Bring kommer att inkludera moms. detaljer för E-Doc-användare.

Bring E-Doc uppfyller naturligtvis norska Tull- och Skatteverkets krav på lagring, jfr. 4-12 § och 13-4 § tullagen och ersätter då behovet av intern arkivering. Handlingarna förvaras i enlighet med den lagstadgade tiden på 10 år.

Fakturamatchningsmodul

Med fakturamatchning kan tulldeklarationerna som finns lagrade i arkivet matchas med motsvarande fakturor som genereras av företagets bokföringssystem. På så sätt har du kontroll över om alla försändelser till och från utlandet har en giltig tulldeklaration, eller tvärtom – att alla tulldeklarationer tillhör en faktura.

Analysmodul

Analysmodulen kan analysera och låta dig söka i tulldeklarationerna på artikelradsnivå med hänsyn till tariffnummer, varubeskrivning, tullkoder eller andra skatter. På så sätt kan du enkelt skapa korrekta rapporter och upptäcka saknade eller felaktigt beräknad tull och skatter.

Mva-modul

Mva-modulen förenklar rutinerna för momsrapportering till kattemyndigheten. Modulen ger möjlighet att markera deklarationer med momsredovisningsstatus, samt en snabbare komplettering av bristfällig mervärdesinformation som erhållits från speditören. Detta är särskilt användbart för större företag med behov av att fylla i momsdeklarationen oftare än varannan månad.

Du behöver dock inte denna modul för att kunna redovisa momsen korrekt, eftersom Bring erbjuder momsberäkning utan extra kostnad till alla kunder hos Bring E-Doc.