Mottagarstyrd Flex Delivery

Nu blir det ännu enklare för dina mottagare att ta emot dina leveranser när ingen kan vara på plats och signera för dem.

Ett Bringbud går mot ett företag med en leverans framför en Bring budbil.

Vanligtvis behövs en signatur på plats för leveranser mellan kl.8-17, men för många är detta en stor utmaning, t.ex. på platser där bemanning saknas.

Vi har därför utvecklat den kostnadsfria tilläggstjänsten Mottagarstyrd Flex Delivery för företag som köper både paket- och palltjänster från oss. Tjänsten innebär att mottagaren själv kan beställa att leveransen ska levereras utan signering.

Beställning av denna tilläggstjänst görs via det SMS och/eller e-mail som skickas till din mottagare med spårningslänken för leveransen.

Mottagarstyrd Flex Delivery är tillgänglig för tjänsterna:

En bättre och flexiblare mottagarupplevelse

Med Mottagarstyrd Flex Delivery kommer många fördelar:

  • Större flexibilitet för dina mottagare
  • Färre bomkörningar för chaufförerna
  • Inga manuella fullmakter att hantera
  • Kostnadsfritt och enkelt att använda

Foto vid leveransen

Efter utförd leverans tar chauffören ett foto som skickas till både avsändare och mottagare. Du som kund har möjligheten att i inloggat läge i vår självbetjäningsportal Mybring se fotot. Till mottagaren skickas ett mail med en länk och en kod för att se fotot på vår hemsida. Detta skapar trygghet för både dig och dina mottagare.

Hur fungerar Mottagarstyrd Flex Delivery?

  1. Du som kund skickar EDI till Bring, som innehåller mobilnummer/och eller e-mailadress till mottagaren av leveransen.
  2. Vi meddelar mottagaren via SMS och/eller e-mail med en spårningslänk till bring.se där beställning av Mottagarstyrd Flex Delivery sker.

Mottagarstyrd Flex Delivery gäller för hela sändningen. Om mottagaren inte väljer detta blir leveransen som en vanlig leverans till företag.

Beställning av tjänsten

När mottagarna klickar på spårningslänken som de får via SMS och/eller e-mail kommer de till vår spårningssida på bring.se med information om leveransen. Där kan de göra ändringar för leveransen:

En skärmbild som visar en leverans med Mottagarstyrd Flex Delivery
Via öppen spårning kan man välja Flex Delivery
En skärmbild som visar en leverans där mottagaren kan välja vart leveransen ska ställas
Mottagaren väljer var sändningen ska placeras
Skärmbild av en beställning av Mottagarstyrd flex delivery
Och får sedan en beställningsbekräftelse

Mottagarstyrd Flex Delivery passar bäst för leveransplatser där vi på ett bra och tryggt sätt kan lämna leveransen utan signering. Därför är det bra att ha detta i åtanke vid beställning av tjänsten.

Mottagarstyrd Flex Delivery är kostnadsfritt att använda!

Vill du veta mer om hur du kan komma igång med Mottagarstyrd Flex Delivery? Kontakta din kontaktperson hos Bring eller via formuläret nedan.