Så väljer du rätt tjänst vid beställning i Mybring

Vi erbjuder en rad tjänster för dig som vill skicka något. Är du ny i Mybring och osäker på hur du ska välja rätt tjänst kan den här guiden vara till hjälp.

Svartvit bild på laptop med Mybring på skärmen

Steg 1: Tillgängliga tjänster

För att beställa i Mybring, välj "Beställning" på förstasidan och ange vart du skickar från och till. När du klickar på "Hitta tjänster" gör vi en sökning och visar dig tillgängliga tjänster baserat på:

  1. Täckningsområde: vilka tjänster som går att beställa för den angiva sträckan. En del tjänster har begränsad tillgänglighet och går kanske inte att välja mellan de postnummer du angivit. 
  2. Dina kundnummer: vilka kundnummer du har kopplat till din användare. Vissa tjänster kräver ett eget avtal, och om du inte har det kan du inte beställa en sådan tjänst.  

Steg 2: Val av tjänst

När tillgängliga tjänster har listats kan du använda följande informationselement för att hitta rätt tjänst:

  • Kategori: "Paket och gods till företag" och "Paket och gods till privatpersoner" är våra tjänster riktade till företagsmottagare resp. privatmottagare. "Internationellt gods" är vårt erbjudande för gränsöverskridande varor till och från Norge. "Bud och express" är våra snabbaste tjänster, och "Project och offshore" är tjänster som nyttjas av en liten kundgrupp med speciella transportbehov. 
  • Namn: Ett beskrivande tjänstenamn visar vad de olika tjänsterna innebär.
  • Ledtid: Om du vill att sändningen ska komma fram extra snabbt bör du välja en tjänst med kortare ledtid.
  • Leveransställe: De olika tjänsterna levereras antingen till mottagarens dörr, till tomtgränsen, i brevlådan eller på ett utlämningsställe. 
  • Maxvikt: Skickar du stort måste du se till att vikten inte överstiger maximal tillåten vikt för tjänsten. Skickar du smått är det bättre att välja en tjänst med lägre maxvikt.
  • Ikon: Varje tjänst presenteras med en ikon för att göra det enklare för dig att snabbt förstå vad som är tjänstens viktiga egenskap. 

När du har hittat tjänsten du vill beställa klickar du på den för att gå vidare.