Utbildning i hjärt- och lungräddning med Röda Korset

Utbildning i hjärt- och lungräddning med Röda Korset

Sedan 2018 är vi beredskapspartner till Röda Korset, ett viktigt samhällsuppdrag som vi är mycket stolta över. Som en del av detta samarbete besöker Röda Korsets medarbetare våra arbetsplatser och utbildar vår personal i hjärt- och lungräddning (HLR).

Utbildning i hjärt- och lugnräddning med Röda Korset
Publicerad 2019-09-16

Under en veckas tid har flertalet av våra medarbetare blivit utbildade i HLR. En mycket viktig och värdefull utbildning som gett oss kunskap om vad vi konkret ska göra på och vid olyckstillbud.

HLR-utbildning
 

Förutom möjligheten att hjälpa till på plats vid kris så kan Bring med detta samarbete bidra med det vi är bäst på – hållbar logistik där och när det behövs. Samarbetet består idag av följande delar:

  • Vi bidrar med lagerutrymme på åtta platser runt om i Sverige så Röda korsets material alltid ska finnas i närheten när en insats behövs.

  • Vi kör ut beredskapsmaterial från lagerlokal till krisdrabbade områden där Röda korset organiserar hjälpinsatser.

  • Vår personal blir utbildad av Röda Korset inom första hjälpen och krisstöd.

Madeleine Ödquist, partneransvarig på Röda Korset, och Lisa Jackson som arbetar med hållbarhet på Bring

HLR-utbildningen med Röda Korset gör att våra arbetsplatser – vägarna, kontoren och terminalerna – blir tryggare platser och att även miljöerna vi rör oss i privat blir säkrare. Genom att vara beredskapspartner till Röda Korset kan vi därför hjälpa till att öka den civila beredskapen i samhället, vilket vi är stolta över att få bidra till.

Magnus Ekelund och Madelaine Paterson från Bring

Dela artikel