Information om Black Friday och Jul 2022

Nu närmar sig högsäsongen för leveranser. Under året har vi på Bring gjort stora investeringar i vårt nätverk för att vara väl förberedda inför de sista månaderna på året.

I år har vi:

 • Utökad kapacitet på befintliga sorteringsterminaler
 • Utökat antal sorteringsterminaler
 • Full produktion på våra terminaler, med drift dygnet runt och helger under de mest intensiva delarna av perioden
 • Flera nya distributionsterminaler
 • Utökad bemanning på sorteringsterminalerna och distributionsterminaler
 • Stor utökning av antalet fordon på distributionsterminalerna
 • Utökat antal linjebilar till alla distributionsterminaler

Ledtider

Trots planering och upprustning kan det förekomma förseningar och något längre ledtid när volymerna ökar kraftigt under denna tid. Väder och väglag kan också vara oförutsägbart och vi rekommenderar därför er att ta höjd för en något längre leveranstid.

Inför Jul

För att nå alla mottagare i hela landet innan jul är det viktigt att allt gods har ankommit till våra sorteringsterminaler i tid. Sista inlämningsdag varierar för olika destinationer och beskrivs i detalj i tabellen Tidsfrister Jul 2022.

Jul-illustration, lastbil i mörkt landskap

Den mest hektiska perioden närmar sig. För att du som kund ska känna dig trygg vill vi att du ska veta att vi finns här för dig. Vi hjälper kunder varje dag och för att tillgodose det ökade trycket bemannar vi upp. Vi har ett nära samarbete med våra operativa enheter och är ständigt uppdaterade på allt som händer för att svara er så bra som möjligt.

Vanliga frågor under högsäsong

 • Använd gärna vår spårningsfunktion på MyBring eller Bring.se där du också kan chatta med oss.

 • Detta kan bero på flera olika orsaker, exempelvis att mottagaren ej varit tillgänglig på adressen eller telefon.

  Via vår spårningsfunktion på Bring.se kan ni ofta se anledningen men om något är oklart kan ni alltid kontakta vår kundservice.

 • Vi gör allt för att alla paket som inkommit innan jul ska hinna ut i tid. Vissa områden trafikeras dock inte alla dagar i veckan vilket kan göra att leverans sker efter julhelgen. I vår DIP-finder/matris finns aktuella leveransdagar. Kontakta din kundansvarig för att få tillgång till den. Vad gäller tyngre hemleveranser är det möjligt med leverans före jul om sändningen når Jönköping onsdag 14/12 (för mottagare Norrland) eller 16/12 (storstadsområden).

 • Endast avsändaren kan ändra adress och det görs bäst via mail eller MyBring-portalen.

 • Avsändaren kan via mail ändra tjänst på leveransen. Observera att detta kan förändra dag och tid för leverans.

Under Black Friday och Jul är näthandeln mer intensiv än under någon annan period. Därför är det viktigt att ge kunderna en bra användarupplevelse, för att säkerställa att de handlar hos just dig. Bring Research presenterar artiklar och rapporter som hjälper dig att komma närmare dina kunder.  

Illustration, en person handlar presenter på nätet

Våra återkommande undersökningar ger dig en bättre förståelse för vad som är viktigt för dina kunder. Få tips och råd som kan hjälpa dig att stärka din konkurrenskraft på marknaden!

Läs mer här