Spara tid och få bättre kontroll på din importmoms

Spara tid och få bättre kontroll på din importmoms om du importerar till Norge

På Bring har vi tjänster som förenklar beräkning, rapportering och insamling av importmoms till det norska skatteverket ”Skatteetaten”. Vi har även arkivlösningar som ger en god översikt över tulldeklarationen.

En leende kvinna sitter vid sitt kontorsbord framför en dator och antecknar i ett block.

Vid import till Norge har momsregistrerade företag själv ansvar för att beräkna, rapportera in, och betala moms till Skatteetaten. Grunden för beräkningen finns på tulldeklarationen. I tillägg ska tulldeklarationerna arkiveras i 10 år.

Man kan självklart göra beräkningen själv, men det kan vara svårt att få en god överblick över alla tulldeklarationer och tillhörande myndighetskrav. Vi vet att effektiv logistik är avgörande för våra kunders framgång. Vi har två olika lösningar som sparar tid, hjälper dig med momsrapporteringen och ger dig full kontroll.

Skickar du fler än 80 sändningar till Norge per år?

Då är Brings nya webbportal E-Doc ett bra alternativ för dig!

Bring E-Doc är helhetslösningen som gör en elektronisk och korrekt beräkning som visar hur mycket importmoms som ska betalas in, beroende på varuslag. Dessutom samlar tjänsten dina tulldeklarationer och verifikationer i ett digitalt arkiv så att du snabbt kan få en överblick och lätt hitta saknade deklarationer. Detta bidrar till en god intern kontroll och effektiv rapportering till myndigheterna.

Vill du fördjupa dig så har Bring E-Doc tilläggsmoduler som hjälper dig göra interna analyser över dina sändningar. Du kan också samla alla dina sändningar till Norge i portalen, även om de utförs av andra transportörer.  Priset för E-doc är fr. 6000 NOK/år.

Jag är intresserad av Bring E-doc

Skickar du färre än 80 sändningar till Norge per år?

Med ett mindre antal förtullningar kan det vara tillräckligt med en lösning som beräknar importmoms åt dig.

Vi hjälper till med den elektroniska beräkningen av importmoms så du slipper räkna och kontrollerar bara att siffrorna stämmer. Tullarkivet upprätthåller du själv.

Priset för denna tjänst är 77 NOK per förtullning. (För kunder som abonnerar på Bring E-doc ingår denna tjänst.)

På vår norska sida hittar du mer detaljerad information om tjänsterna: MVA-beregning og Bring E-doc.