Hand the Ball

Hand the Ball och Bring: Gemensamt mål för rörelse och inkludering

I en värld där skärmar och stillasittande aktiviteter har blivit normen, kämpar rörelsekonceptet "Hand the Ball" för att få barn och ungdomar att röra på sig och ha kul samtidigt. Förutom att vi är med och sponsrar den svenska handbollen på landslagsnivå, arbetar vi hand i hand med Hand the Ball för att främja fysisk aktivitet och inkludering.

Barn som spelar handboll

Målet: Rörelse och samarbete

Hand the Ball har satt upp ett nobelt mål: att agera som plattform för en positiv fritid och uppmuntra barn och ungdomar att vara i rörelse. Genom att främja fysisk aktivitet och samarbete strävar de efter att förebygga ohälsa och skapa en hälsosam livsstil från en ung ålder. Hand the Ball strävar efter att få alla att känna sig välkomna genom att ta hänsyn till och möta individernas olikheter och särskilda behov med ett inkluderande tillvägagångssätt.

Grön boll, stor effekt

En symbol för Hand the Ball-rörelsen är den gröna bollen som står i centrum för deras aktiviteter. Det är inte bara en boll; det är en plats där inkludering, kommunikation och roliga möten tar plats. Genom att avlägsna pressen på prestation och resultat skapar de en miljö där barn och ungdomar kan utforska sin kreativitet och samarbetsförmåga utan rädsla för att misslyckas.

Hand the ball bollar.jpg
På bollarna hittas orden tillsammans, schysst, glädje och respekt och dessa begrepp arbetar Hand the Ball aktivt med under sina aktiviteter.

Utbildning och ledarskap

Hand the Ball Sverige når ut till skolor och föreningar för att sprida sin aktivitetsform och värderingar. Genom att erbjuda utbildningar inom ledarskap och pedagogik strävar de efter att engagera fler vuxna i sitt uppdrag att främja rörelse och inkludering. Det handlar inte bara om att få barn att röra på sig; det handlar om att skapa en kultur där hälsa och samarbete är i fokus.

Vi har länge engagerat oss i svensk handboll och genom att aktivt samarbeta med Hand the Ball har vi tagit ett extra ärofyllt och ansvarsfullt kliv in i rörelsen.

I samarbete med Bring får nu flera av dessa skolelever i Göteborg en unik möjlighet att få följa med in i Scandinavium och heja på damerna under VM vilket vi tycker är så häftigt. Vi visar att rörelse står i centrum och barnen får en inspirerande handbollsupplevelse med sina klasskamrater!

Jennie Linnéll, Konceptansvarig Hand the Ball

Genom detta partnerskap stöder vi inte bara en sport, utan en hel filosofi om att få barn och ungdomar att vara aktiva och glada. Det är ett uttryck för deras engagemang för samhället och deras vilja att göra skillnad utanför affärsrelationer. Bring on the movement!

Dela artikel