Brevlådepaket

När ditt företag vill skicka mindre paket med leverans i mottagarens brevlåda.

Har du brådskande leveranser i Stockholm kan du erbjuda leverans samma natt - sju nätter i veckan.

  • Spårbart
  • Storlek: 25x35x8 cm
  • Upp till 2 kg
  • Expressleverans

Paket i brevlådan

Brevlådepaket passar dig som har större volymer av mindre varor som ska skickas direkt till mottagarens brevlåda. Det kan vara t.ex. böcker, skönhetsprodukter och apoteksvaror. Paketen skickas alltid med förutbestämd leveransdag och full spårbarhet, så att dina kunder vet när deras vara kommer. 

Ditt brevlådepaket kan väga upp till 2 kg och ha måtten 25x35x8 cm. Du kan erbjuda brevlådepaket till över hälften av Sveriges befolkning i framförallt Stockholm-, Malmö- och Göteborgsområdet samt Mälardalen och Gotland. 

Om paketet är för stort för brevinkastet, så ringer brevbäraren alltid på dörren och lämnar det direkt till mottagaren. Är mottagaren inte hemma lämnas paketet till närmaste utlämningsställe. Du kan även välja att erbjuda dina mottagare att få sin leverans i en påse som hängs på ytterdörren i det fall de inte är hemma och paketet är för stort.

Innan paketet lämnas till utlämningsställe lämnas en avi i mottagarens brevlåda med information om att vi har försökt att leverera deras beställning. När paketet ankomstskannas på utlämningsstället skickas ett SMS alt. e-post till mottagaren med sändningsnummer och information kring var och hur de hämtar ut sitt paket.

Full spårbarhet
Oavsett om paketet levereras till brevlådan, direkt till mottagaren, via ett utlämningsställe eller hängs på dörren så sker det med full spårbarhet. På spårningssidan för brevlådepaket kan du se hur och när ditt paket levererades.

Du hittar hela vårt leveranserbjudande till privatpersoner på våra sidor om bud, leveranser till utlämningsställen och hemleveranser

Expressleverans till brevlådan

Om dina mottagare i Stockholmsområdet* behöver sin vara extra snabbt kan du erbjuda dem leverans i brevådan samma natt - sju nätter i veckan. 

Du kan erbjuda din mottagare sen beställning med inlämning av paket senast kl. 21.00 för leverans under natten. Varan levereras då i mottagarens brevlåda innan kl. 6.00 på vardagar alternativt innan kl. 7.00 på helger. Ditt brevlådepaket kan väga upp till 2 kg och ha måtten 25x35x8 cm.

Om paketet är för stort för brevinkastet, ringer brevbäraren inte på dörren utan paketet lämnas till närmaste utlämningsställe på förmiddagen. Du kan även välja att erbjuda dina mottagare att få sin leverans i en påse som hängs på ytterdörren i det fall de inte är hemma och paketet är för stort.

Full spårbarhet
Oavsett om paketet levereras till brevlådan, via ett utlämningsställe eller hängs på dörren så sker det med full spårbarhet. På spårningssidan för brevlådepaket kan du se hur och när ditt paket levererades.

*Expressleveranser av brevlådepaket sker i hela Stockholms län, med undantag från Södertälje, Sigtuna och Bro.

Brevlådepaket till Norge

När du skickar brevlådepaket till norska mottagare så transporteras dina paket samlat över gränsen och förtullas gemensamt. Därefter levereras de i dina norska mottagares brevlådor i hela Norge inom två arbetsdagar.

Om paketet inte kan delas ut, exempelvis p.g.a låst brevlåda eller för stort paket, aviseras mottagaren via SMS eller e-post och mottagaren kan, mot en extra avgift, hämta den på sitt lokala postkontor eller utlämningsställe (s.k. Post-i-butik) måndag till lördag. Efter 14 dagar går paketet i retur.

Spårbarhet

Du kan välja att skicka dina paket mellan en spårbar lösning, baserad på RFID-teknologi, och en icke-spårbar lösning. Om paketet ska vara spårbart via RFID måste adressetiketten vara försedd med en RFID-bricka utöver EDI-streckkoden och utskriven av en godkänd RFID-printer.

Förutom adressetiketten, så måste alla utrikesförsändelser till Norge kompletteras med tullhandlingar, CMR-fraktbrev samt tillhörande lastbäraretikett (routing label). Till varje order skall det printas ut ett fraktbrev som genereras till en på förhand definierad e-postadress. Detta fraktbrev måste följa med vid varje inleverans.

Mått och vikt

  • Paketet får inte vara mindre än 9x14 cm
  • Rulle: måste vara minst 10 cm. Längd + diameter x 2 får inte understiga 17 cm.
  • Maxlängden är 60 cm. Längd + bredd + tjocklek får inte överskrida 90 cm.
  • Rulle: maxlängd är 90 cm, Längd + diameter x 2 får inte överskrida 104 cm.
  • Upp till 2 kg per paket

Om godset fraktas på pall, måste det vara en EUR-pall eller motsvarande. Längd max 120 cm. Bredd max 80 cm. Höjd max 180 cm (inkl. emballage och pallens vikt). Vikt max 750 kg per pall (inkl. emballage och pallens vikt), max 23 ton per transportuppdrag.