Picards franska delikatesser lagras av Bring

Läs mer om Brings lagerlösning av frysta, franska delikatesser.

Bring-lastbil på en bro vid snöiga bergstoppar

Bring är helhetsleverantör av lagring och transport för Picards svenska verksamhet

Picard är Frankrikes största matkedja, specialiserad på fryst mat. I Frankrike hittar du över 900 butiker, den första butiken öppnades i Paris 1974 och 2013 var det dags att slå upp dörrarna för den första butiken i Sverige, närmare bestämt i Stockholm.

Samtidigt som den första butiken öppnades i Sverige inleddes samarbetet mellan Picard och Bring. Bring fick förtroendet att bli helhetsleverantör av både lagring och transport för Picards svenska verksamhet. Transporten av de djupfrysta produkterna startar i Trappes, en förort sydväst om Paris, till Brings fryslager i Stockholm. Därefter lagerhanteras och distribueras Picards sortiment, som består av drygt 700 olika artiklar, ut till de svenska butikerna.

”På Bring tycker vi att det är spännande att få vara en samarbetspartner till Picard. Det är ett intressant koncept som ligger helt i linje med vårt kompetensområde inom livsmedelslogistik”, säger Bengt Olanderson som är KAM på Bring och Picards närmaste kontaktperson.  

Viktigt att arbeta med en fungerande logistikpartner

Brings kunskap om mat och temperatur har varit en viktig anledning till att Picard valde just Bring som logistikpartner. Picard har höga kvalitetskrav på sina produkter och mycket av det handlar om temperatur och en bevarad fryskedja under hela processen. Oavsett om det handlar om bär, frukter, fisk eller skaldjur ser man till att infrysning sker omedelbart efter skörd eller fångst. ”På så sätt kan vi garantera att fisken eller mangon är lika färsk när du ska äta dem, som den är när vi fryser in den”, säger Kevin Renaudin som är Operativ chef för den svenska verksamheten.

Idag finns 12 Picardbutiker i Stockholmsområdet, men tanken är att öppna totalt 50 butiker runt om i Sverige under de närmaste åren. Kevin Renaudin berättar att nästa steg för Picard är att öppna nya butiker i både Göteborg och Malmö.

”Med planer på en så pass snabb etableringstakt i Sverige är det viktigt att arbeta med en fungerade logistikpartner som har ett utvecklat distributionsnät över hela Sverige”, säger Kevin Renaudin.

Läs mer om våra tempererade tjänster