Eftersom importmomsen inte längre är en tullfråga, kommer inte heller momsen anges på tulldeklarationen

I stället ansvarar du själv för att räkna ut och betala in korrekt importmoms, samt upprätta ett tullarkiv och se till att det sparas i 10 år. 

Det kan vara svårt att få en god överblick över alla tulldeklarationer och tillhörande myndighetskrav, och vi vet att effektiv logistik är avgörande för våra kunders framgång. Därför lanserar vi nu två olika lösningar som sparar tid och ger dig full kontroll.

Vilken lösning passar dig bäst?

• Skickar du fler än 80 sändningar till Norge per år?
• Lägger du hellre tid på viktigare saker än pappersarbete?
• Vill du vara säker på att din hantering av importmoms är korrekt?

Svarade du ja på minst 1 av frågorna? Då är Brings nya webportal E-doc ett bra alternativ för dig!

Luta dig tillbaks medan E-doc gör jobbet med importmoms åt dig

E-doc – Helhetslösningen som gör jobbet

E-doc gör en elektronisk och korrekt beräkning som visar hur mycket importmoms som ska betalas in, beroende på varuslag. Dessutom samlar tjänsten dina tulldeklarationer och verifikationer i ett digitalt arkiv så att du snabbt kan få en överblick och lätt hitta saknade deklarationer. Detta bidrar till en god intern kontroll och effektiv rapportering till myndigheterna.

Vill du fördjupa dig så har E-doc tilläggsmoduler som hjälper dig göra interna analyser över dina sändningar. Du kan också samla alla dina sändningar till Norge i portalen, även om de utförs av andra transportörer.

Priset för E-doc är fr. 6000 sek/år.

Offertförfrågan

”Men jag skickar inte så mycket till Norge”

Med ett mindre antal förtullningar kan det vara tillräckligt med en manuell lösning som beräknar importmoms. Vi hjälper till med den elektroniska beräkningen av importmoms, du slipper räkna, och kontrollerar bara att siffrorna stämmer. Tullarkivet upprätthåller du själv.

Priset för denna tjänst är 75 NOK per förtullning. (För kunder som abonnerar på Bring E-doc ingår denna tjänst)

Har du koll på alla regler om förtullning?

Ladda ned Tullguiden