The Breathing Wall Project

The Breathing Wall Project

Hur förmedlar man ett miljöbudskap samtidigt som man vill att själva budskapet ska bidra till något positivt för miljön? Den frågeställningen blev utgångspunkten för ”The Breathing Wall Project”. Ett projekt som visar att man kan göra stadsmiljöer grönare genom att tänka utanför boxen.

Ett konstverk med ett budskap

Okej, så det vi gjorde rent konkret, var att måla ett stort konstverk på en husfasad i Stockholms innerstad. Men det är egentligen inte konstverket som är det viktiga här – det är istället budskapet målningen för med sig. Och inte minst hur vi valde att utföra projektet. Den 140 kvadratmeter stora väggen målades nämligen med en CO2-absorberande färg, som medan den härdar tar upp koldioxid. Resultatet blev med andra ord inte bara en grönskande vägg, utan också ett konstverk som har hjälpt Stockholm att andas.

Om processen

I samarbete med Handmade Media och den norska konstnären Thorbjørn Ruud tog vi fram ett motiv som är inspirerat av träd och hur de får världen att andas. Motivet handmålades på en 140 kvadratmeter stor vägg på Södermalm i Stockholm, med en CO2-absorberande färg. Och under tiden som konstverket hamnade på väggen och målarfärgen härdades har färgen andats ren luft och på kuppen gjort Stockholm lite renare.

Summan av allt

Men Bring jobbar ju inte med att måla väggar, kanske du tänker? Det stämmer. Vi jobbar med att göra dina paketleveranser så hållbara som möjligt. Genom att våga testa nya lösningar som utmanar inte bara oss själva utan hela branschen, strävar vi alltid efter att sätta ett så litet fotavtryck på vår planet som möjligt. Vi löser både stora och små utmaningar med en positiv inställning att allt går att göra lite bättre. Väggen är bara ett exempel på hur vi tänker. För vi menar att det är bättre om fler av oss bidrar med något litet än att få gör mycket. Det är ju summan av allt som faktiskt betyder något.

Dela artikel