Det är dags att göra skillnad

Det är dags att göra skillnad

Brings nya kommunikationskoncept ”Gör skillnad” handlar om hur vi som leveransföretag och samhällsaktör kan närma oss de utmaningar vi möter i vardagen, och samtidigt uppmuntra och visa hur vi alla kan ställa om – i det stora eller lilla.

En son har kommit hem efter en lång resa och står hemma i hallen och kramar om sina föräldrar.

Vi knackar på dörrarna till tusentals svenska hem varje dag. Vi möter folk – precis som de är. Mitt i vardagen, i glädjestunder och gräl. Samtidigt har det som tidigare upplevts som globala och avlägsna problem hittat hem till oss. 

Vi kan inte blunda längre, oavsett om det handlar om klimatproblem eller polarisering. Vi behöver öppna dörren – både för grannen och klimatkrisen. Det är så vi tillsammans gör skillnad. Och det är just här – mitt i allas verklighet – vi tror att vi kan göra stor skillnad genom att berätta en sådan historia.

mor_tröstar_dotter
Vi behöver prata mer och närma oss varandra.

I vår kampanj "Gör skillnad" är dörren i fokus. Den fysiska som våra chaufförer knackar på varje dag för att lämna paket, men också dörren som metafor för ett öppet kontra stängt samhälle. Dörren är en symbol för den kyla som kryper allt närmare.

entre_till_hyreshus
Vi behöver inga fler stängda dörrar.

I en situation där allt blir svårare i världen är det lätt att fokusera på det enkla och det som är bäst för oss själva – utan att tänka på konsekvenser för andra och för vår planet. Våra sinnen tenderar att prioritera en kris i taget, det finns inte plats för så mycket mer. Det innebär att vi stänger dörren för frågor som borde bekymra oss.
 

tjej_öppnar_dörr_till_fest
Öppna dörren för varandra.

Men för att kunna uppnå förändring måste vi öppna våra dörrar, prata med varandras olikheter och börja göra skillnad. Det är med handling vi skapar förändring på riktigt och tar oss framåt. Och vi hoppas vi kan göra stor skillnad genom att berätta en sådan historia.

Dela artikel