In med det nya, nytt liv till det gamla – Miljöretur

Ny inredning? Vi hämtar din gamla! Detta är möjligt tack vare samarbetet som vi har ingått med Ellos och Erikshjälpen Second Hand.

Vi vill att det ska vara enkelt att göra hållbara val. Därför erbjuder vi nu, i samarbete med Ellos och Erikshjälpen Second Hand, möjligheten att göra en miljöretur* när du handlar hos Ellos. En miljöretur innebär att du i samband med leveransen av din nya möbel skickar din gamla för återvinning. T.ex. när du köper en ny soffa hos Ellos, tar vi mot ett tillägg (utan kostnad tom 31/12 2020) med oss din gamla.

Den gamla möbeln lämnas sedan in till barnrättsorganisationen Erikshjälpen Second Hand där den säljs vidare eller skänks, beroende på skick. Överskottet från din gamla möbel går till att bekämpa fattigdom, social utsatthet och att förverkliga barns rättigheter både i Sverige och runt om i världen.

Det måste bli enklare att göra hållbara val. Miljöretur är ett effektivt sätt att bidra till en ökad återanvändning av varor samtidigt som du gör en god samhällsinsats.

Tobias Åbonde, nordisk ansvarig för hemleveranser

- Samarbetet med Ellos Group och Erikshjälpen Second Hand är ett fint exempel på hur vi tillsammans med våra kunder kan bidra till bättre behövande samtidigt som det är ett bra val för miljön, säger Tobias.

Boka upphämtningen via Bring

Miljöreturen bokas via ett sms som vi skickar ut i samband med att din leverans förbereds. Din möbel måste vara hel och ren, samt kunna hanteras av två personer utan risk för personskador eller skador i ditt hem.

När du bokar en miljöretur ser vi till att din gamla möbel får nytt liv hemma hos någon annan. Du bidrar med ditt val av miljöretur till välgörenhet, stöttar barns rättigheter och gör världen lite grönare genom att välja miljöretur. Att leva hållbart ska vara precis så enkelt.

 

*Erbjudandet ”miljöretur” gäller för möbler och mattor i hemsortimentet inom Ellos Groups varumärken Ellos, Jotex och Homeroom. Projektet sker med start 2 november och körs i ett första skede i Göteborg med omnejd, med mål att utökas i flera områden i Sverige. 

Har du frågor eller vill veta mer?

Vi svarar gärna! Skicka ett mail till oss här.

2020-10-27