Hämta ut för två nästa gång du handlar på nätet!

Du vet väl om att du enkelt genom BankID kan hjälpa dina vänner att hämta ut sina paket hos paketombudet? Och lika enkelt kan du be någon annan om hjälp att hämta ut dina paket.

Köer hos utlämningsstället, en hektisk vardag med ändrade planer som gör att tiden inte räcker till gör att det som från början kändes smidigt och enkelt istället blir svårt och omständigt. Men bara lugn. När du får en SMS-avisering från oss om din paketleverans så kan du identifiera dig med BankID. Du får då en personlig QR-kod som du enkelt kan dela med någon annan som kan hämta ut ditt paket åt dig. Precis på samma sätt kan du hämta ut åt någon annan. Så varför inte hjälpa mormor att hämta ut hennes senaste nätshoppingfynd?

Viktigt att tänka på!

  • Säkerställ att namnet som du har angivit vid beställningen av dina varor i nätbutiken överensstämmer med det fullständiga namnet som du har i ditt BankID.
  • När du legitimerat dig med BankID får du en QR-kod. Den kan du välja att få på e-post eller skicka till någon annan. Du kan till exempel ta en skärmdump eller spara på ett annat sätt. 
  • QR-koden ersätter kravet om legitimering med ID vid uthämtning av paket för dig, för den du hämtar ut åt eller för den som hämtar ut åt dig.

Läs alla villkor för tjänsten här.

2020-11-20