Etablera e-handel i Danmark

Behöver du hjälp med att etablera dig i Danmark? Vi hjälper dig med både din administration och dina transporter! Här är våra råd för en lyckad uppstart.

Hörlurar

Dags att utöka din E-handel till Danmark?

Danmark är en attraktiv marknad för många e-handlare men affärslivet i Danmark är känt för att vara hårt och finns det mycket annat att tänka på vid en etablering – som betalningsmetoder och köpbeteenden. Danmark är också ofta en testmarknad för internationella nätbutiker eftersom danskarna har ett öppet sinne och är inte rädda för att prova nya produkter.

Det här är våra råd för en lyckad etablering i Danmark, behöver du hjälp med din etablering så hjälper vi dig gärna.

Lokal domän och översättning av din nätbutik

Tänk på att anpassa ditt sortiment och din kommunikation så att det passar den danska marknaden. Eftersom Danmark är ett litet land och ett land med många entreprenörer ser man ofta att de danska nätbutikerna erbjuder ett mindre produktsortiment från ett bestämt eller några få märken, men även ett större och bredare sortiment fungerar väl på den danska marknaden.

Kundtjänst

En god kundservice är viktig på alla marknader och en dansktalande kundtjänst är oftast det bästa sättet att ta hand om dina danska kunder på, även om många förstår svenska. Om du ännu inte har en så stor andel danske kunder, kan det vara klokt att outsourca just den här delen.

Betaltjänster

Danskarna föredrar att handla i danska kronor (DKK) och betalar helst med kreditkort, gärna med sitt eget Dankort. Men i stort sett alla danskar har också ett VISA och- eller MasterCard. Du bör därför kunna erbjuda Dankort efter en tid, men detta är inte kritiskt vid etableringsstart.

Leveranser och returhantering

Även danska konsumenter vill helst välja sitt leveranssätt själv och i Danmark kan du låta din kund välja att få sin vara levererad till sitt hem, valfritt utlämningsställe eller paketautomat. Låt din kund välja det alternativ som passar bäst.

Se också över hur du kan erbjuda dina kunder en smidig returhantering och överväg att ha ett lager på plats i Danmark. Det är kostsamt för en dansk konsument att skicka returer till Sverige, därför är en lokal returadress viktig och kan vara avgörande för köp.

Mycket att tänka på?

Vi hjälper dig gärna!

Share Article