Gör det lätt att handla stort och sälj mer

Våren och sommaren är högsäsong för hem- och trädgårdsvaror. Många köper stora och tunga saker som trädgårdsmöbler, grillar och studsmattor. Planen om att lägga nytt trädäck, plantera häck eller sätta in en modern frys i sommarstugan tar plötsligt fart.

Hur får man hem de stora varorna när man handlat?

Men sådana här varor är besvärliga att transportera och hantera själv. Hur får man bäst hem dem? Ska man låna grannens bil som har dragkrok och hyra ett släp? Och hur får man dem utburna på gården eller inburna i huset? De är tunga och otympliga. Och sen ska gamla frysen till återvinningen och både bilen och släpet återställas. Hindren hopar sig och helt plötsligt blir inköpsplanerna lagda på is.

Många kunder som handlar stora och tunga varor vill gärna hellre ha dem hemlevererade och inburna till den plats de ska stå. Och många uppskattar även få dem installerade och bli av med allt emballage på samma gång.

Lätt_handla_stort_sälj_mer_03

Fyra tips om hur du synliggör hemleveranser för att sälja mer

  1. Visa tydligt vid entré och utgång i den fysiska butiken att det går att boka transport. Skylta också upp på exempelvis trädgårdsavdelningen, i synnerhet vad gäller tunga varor. I nätbutiken bör du visa redan på startsidan att du erbjuder hemleverans, men gärna också på produktsidor för otympliga varor. Då utökas din målgrupp av potentiella köpare.
     
  2. Erbjud hemleverans till ett säljbart pris. Priset bedöms i förhållande till varans pris och i nätbutiken även i förhållande till andra leveranssätt. Gör det även lätt att köpa upp sig en nivå i leveransservice.
     
  3. Få kunden att känna sig trygg! Beskriv leveranssätten väl i nätbutikens kassa (leveranstid, vad som ingår och pris). Utveckla detta i transportblad eller i leveransvillkor för den som behöver läsa mer för att våga genomföra sitt köp.
     
  4. Lyckas du göra det tunga lätt för dina kunder, är chansen stor att de återvänder till din butik.

Vill du läsa mer om hur du lyckas med hemleveranser? Beställ Hemleveransguiden här!

powered by Typeform