Från attityd till handling

Från attityd till handling

Är du redo att möta kundernas krav på miljö och hållbarhet? 

Illustration som visar en kvinna som näthandlar på en laptop, en Bringbild, flygande paket och löv, samt en man med ett paket i händerna

Ingen vet hur länge coronapandemin kommer att pågå eller hur den kommer att förändra samhället i framtiden, men trenderna hittills visar en kraftig ökning för den nordiska näthandeln. Samtidigt väljer allt fler (nätkunder) medvetet att handla från nätbutiker med en tydlig miljö- och hållbarhetsprofil. Vid valet mellan två nätbutiker kan ett tydligt miljöbudskap vara avgörande för vilken nätbutik som kunderna väljer att handla från. 

I vår senaste e-handelsrapport från Bring Research* har vi tittat närmare på vad miljö och hållbarhet betyder för de nordiska nätkunderna. Resultaten visar att många vill bidra genom att handla ”grönare”, men vilka barriärer finns det som hindrar dem? Och hur kan nätbutikerna använda detta till sin fördel? 

Ta del av svaren här

Miljö & hållbarhet blir allt viktigare för nätkunderna 

Vi har också tittat på vilka målgrupper som lättast tar till sig miljö- och hållbarhetsbudskap och handlar varor baserat på detta. Många av dagens nätkunder vill veta hur de konkret kan bidra till en mer hållbar e-handel och de vill få tydlig information om vad företagen faktiskt gör, snarare än bara höra dem prata om sina stora planer - från attityd till handling. Men i vilka kanaler är nätkunderna mest mottagliga för denna typ av information?  

I undersökningen har vi också pratat med tre branschexperter om hur coronapandemin har påverkat människors attityder till miljö och hållbarhet. Ole Petter Nyhaug (kreativ chef och partner i Opinion Norge), Jacob Lagercrantz (CEO 2030-sekretariatet) och Erik G. Sønsterud (CEO Elkjøp Nordic, ägare av Elgiganten) delar alla med sig av sina personliga åsikter och bjuder på några värdefulla tips och råd om både näthandel, konsumenttrender och hållbarhet. 

Trevlig läsning! 

Ladda ner hela rapporten

*Undersökningen genomfördes i samarbete med analysföretaget IPSOS och omfattar ett befolkningsrepresentativt urval i Norge, Sverige och Danmark. 

Dela artikel