Väntar du på ditt försenade bagage?

Vad beror bagageförseningarna på och varför har situationen blivit så extrem?

Flygbranschen har haft svårt att anpassa sig efter coronapandemin. Det höga trycket av resenärer samt underbemanning hos flygbolag och markpersonal på flygplatser runt om i hela världen gör att många väskor inte hinner med sina planerade flyg. Enligt SITA, som är ett multinationellt IT-företag som tillhandahåller IT- och telekommunikationstjänster till flygtransportbranschen, var antalet försenade väskor mellan april och juni fem gånger så stor jämfört mot ett år tidigare.

På grund av att det under pandemin skapats en underbemanning av personal på bland annat flygplatsen, hos flygbolagen och markpersonalen, som har den kompentensen, uppstår många flaskhalsar. Ingen av aktörerna klarar av att anpassa sig till det nya resmönstret på ett tillfredställande sätt.

Eftersom vi bedriver vår verksamhet på ett säkerhetsklassat område så behöver all vår personal genomgå en bakgrundskontroll av Transportstyrelsen. Det är en handläggningsperiod på upp till åtta veckor för att bli godkänd, vilket är en utmaning bemanningsmässigt.

 

När kommer mitt bagage?

När vi får en leveransorder på att ditt bagage är hittat och redo för utkörning får du ett SMS där vi föreslår en leveranstid. Tyvärr är länken för att ändra tid och datum ur funktion. Vi ber er att ta kontakt med oss via mejl distribution.arlanda@bring.com för att göra ändringar av din leverans. Om ingen leverans bokas in via SMS kommer vi att ringa dig så snart som möjligt.

 

Varför kommer inte mitt bagage på tiden ni bokat?

Det kan bero på flera anledningar. Ibland beror det på att majoriteten av väskorna behöver säkerhetskontrolleras på nytt innan leverans.

 

Jag har bara fått en av väskorna men väntar på flera. När kommer resten?

Väskorna kommer ibland in till oss vid olika tidpunkter. Om du fått en väska och väntar på fler så behöver du inte ringa oss - vi kommer höra av oss för tidsbokning så snart nästa väska ankommit till oss.

 

Hur kommer jag i kontakt med er?

Smidigast är om du mejlar oss på distribution.arlanda@bring.com

 

Varför kan Bring inte svara på vart mitt bagage är, när jag ställer frågan på er sida på Facebook?

De olika Bring-bolagen har olika kundtjänstavdelningar. På grund av den säkerhetsklassade verksamheten som råder kring bagageområdet, kan inte heller kundtjänsten på Arlanda dela information med andra medarbetare inom Bring. Vi har dessutom ont om tid. Vår prioritet är just nu att få ordning på bagagesitutionen på plats.

 

Hur långa svarstider har ni, när kan jag förvänta mig återkoppling?

Tyvärr är svarstiderna långa, men vi gör vårt bästa för att hantera alla ärenden så fort som möjligt. Vi jobbar konstant med att få ut bagaget och det kommer att levereras ut till alla mottagare i sinom tid. Vi hoppas ni har tålamod under denna extrema situation.

 

Vad gör ni för att lösa det här?

Vi har anställt mer personal för att på bästa sätt kunna hantera situationen. Men, eftersom vi bedriver vår verksamhet på ett säkerhetsklassat område så behöver all personal genomgå en bakgrundskontroll av Transportstyrelsen. Det är en handläggningsperiod på upp till åtta veckor för att bli godkänd, vilket är en utmaning bemanningsmässigt. Vi hyr också in kundtjänstmedarbetare som varje dag hjälper till att boka in leveranser, svara på mejl, mm.

 

När förväntar ni er vara i fas med allt bagage som kommer? 

Det är svårt att säga exakt, men vi jobbar hårt och gör allt vi kan för att komma i fas så snart som möjligt